Findance.com
18:10 - 08.05.2024 / viihde / Findance
Neljä jokapäiväistä tapaa pysyä huippukunnossa missä tahansa iässä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä jokaiselle ihmiselle, iästä riippumatta. Terveysasiantuntija JJ Virgin esittelee Mirror-lehdessä neljä päivittäistä tapaa, jotka voivat auttaa pysymään parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Liikkeelle joka päivä

Virgin korostaa päivittäisen liikkeen merkitystä, joka ei välttämättä tarkoita raskasta harjoittelua, vaan yksinkertaisesti riittävän määrän askeleita päivän aikana.

"Liikkuminen ei aina tarkoita harjoittelua – se tarkoittaa yksinkertaisesti ylös nousemista ja askelten ottamista", Virgin selittää.

Hän suosittelee askelten seurantaa puhelimella tai aktiivisuusrannekkeella, tavoitteena 8 000 – 12 000 askelta päivässä.

Tämän rutiinin vakiinnuttamisen jälkeen voi lisätä vastusharjoittelua ja HIIT-harjoituksia.

Riittävästi proteiinia

Toiseksi Virgin painottaa proteiinin saannin tärkeyttä, erityisesti naisten kohdalla.

"Monet naiset eivät saa läheskään tarpeeksi proteiinia päivässä. Proteiinin syöminen ensimmäisenä auttaa polttamaan enemmän rasvaa, vähentämään nälkää ja himoja, tukemaan lihaskasvua ja tasapainottamaan verensokeria", Virgin kertoo.

Hän suosittelee syömään vähintään 30 grammaa proteiinia aterioilla ja vähintään 100 grammaa päivässä.

Lihasten rakentaminen

Kolmas tapa on lihasten kehittäminen. Virginin mukaan lihasmassa alkaa vähentyä 30 ikävuoden jälkeen noin 3-8% vuosikymmenessä, mikä tekee lihasten ylläpidosta ja vahvistamisesta entistä tärkeämpää iän myötä.

"Luuston tiheys heikkenee myös, mikä lisää osteoporoosin riskiä. Vastusharjoittelu on avaintekijä ikääntymisen haasteiden vastapainona," hän lisää.

Laadukas uni

Lopuksi Virgin korostaa laadukkaan unen merkitystä.

"Huono uni voi tehdä sinut väsyneeksi, sekavaksi ja ärtyneeksi. Huonosti nukutun yön jälkeen olet alttiimpi tekemään huonoja ruokavalintoja ja impulsiivisia päätöksiä", Virgin selittää.

Hän neuvoo tavoittelemaan 7–9 tunnin yöunta, säännöllistä nukkumaanmenoaikaa, rentouttavaa iltarutiinia ja mukavaa nukkumisympäristöä.

Terveellisten elämäntapojen omaksuminen ja ylläpitäminen on tärkeää jokaisessa elämänvaiheessa. Virginin suosittelemat neljä tapaa tarjoavat hyvän perustan terveelliselle ja aktiiviselle elämälle.