Findance.com
06:10 - 15.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Nämä 10 aurinkolaseihin liittyvää vinkkiä sopivat parhaiten, varsinkin jos olet yli 60-vuotias

Stylistit ja silmälääkärit ovat halunneet antaa vinkkejä aurinkolasien käyttäjille. Vaikka nämä vinkit on tarkoitettu yli 60-vuotiaille, ne kannattaisi jokaisen lukea läpi.

Näkö voi heikentyä missä iässä tahansa, jossa suuri merkitys on auringonvalolta suojautumisessa.

Näiden vinkkien avulla tiedät myös millaiset aurinkolasit olisi syytä hankkia, varsinkin jos olet ikäihminen.

10 vinkkiä aurinkolasien hankintaa ja käyttöön:

1. Muista, että UV ei ole sävy ja tummista aurinkolaseista voi puuttua UV-suoja. Sellaiset lasit voivat vahingoittaa näköäsi, kun oleskelet auringossa.

2. Jos haluat näyttää aurinkolaseissa hyvältä, valitse ne hiuksiesi ja ihosi sävyyn sopivan värisenä.

3. Valitse sinun kasvoihisi sopivan malliset aurinkolasit. Muista, että se mikä sopi kasvoihisi esimerkiksi 10 vuotta sitten, ei välttämättä sovi enää nyt.

4. Harkitse aurinkolaseja, joissa on heijastamaton pinnoite tai polarisoidut linssit, koska varsinkin ikääntyneen silmät voivat tarvita sellaisia, koska herkkyys kirkkaalle valolle voi olla lisääntynyt.

5. Harkitse myös fotokromaattisia eli itsestään tummuvia linssejä, jolloin vähän pilvisemmälläkin säällä saa silmille suojaa. Monet eivät tajua, että pilviselläkin säällä voi olla tarvetta suojata silmiä.

6. Älä hanki liian suurilinssisiä aurinkolaseja, koska mitä suuremmat ne ovat, sitä enemmän niiden mukana voi tulla ongelmia. Sellaisista saattaa tulla esimerkiksi todella painavat, jos näkö on huono ja tarvitaan paksu linssi.

7. Hanki sinun kasvoillesi sopivan kokoiset aurinkolasit.

8. Muista, että ei pidä luottaa pelkkien aurinkolasien tuomaan suojaa. Käytä myös esimerkiksi leveälieristä aurinkohattua.

9. Tarkista ennen kuin hankit aurinkolasit, niiden yhteydessä olevat tiedot, joissa pitää lukea "UVA/UVB-suojaus" tai "100 % UV-absorptio".

10. Halvat aurinkolasit kannattaa unohtaa, koska ne eivät yleensä ole hyviä. Hanki lasit luotettavista paikoista.

Kaupoissa voidaan myydä aurinkolaseja, jotka eivät suojaa silmiä lainkaan. Ole tarkkana, että et hanki vahingossa sellaisia.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!