Findance.com
04:10 - 02.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Näistä 5 romanttisesta ideasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

Monet romanttiset teot varsinkin ystävänpäivänä, voivat olla suhteelle haitallisia.

Ne voivat antaa epärealistisen käsityksen siitä, mitä todellinen rakkaus on.

Siksi monet romanttiset tavat kannattaisi unohtaa, koska niistä voi olla vain haittaa, vaikka niiden tarkoitus olisikin tehdä suhteelle hyvää, kertoo Psychology Today.

5 romanttista ideaa, joista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä:

Romanttisen musiikin kuunteleminen yhdessä rakkaan kanssa. Monissa rakkausaiheissa kappaleissa on sanoitus, joka kertoo romanttisista teoista, jotka eivät ole oikein. Kappaleiden sanat voivat lisätä myös mustasukkaisuutta.

Romanttisen elokuvan katsominen rakkaan kanssa. Näissä elokuvissa on usein tekoja, joita ei pitäisi tehdä edes rakastuneena. Niissä voi esiintyä esimerkiksi mies, joka jatkaa naisen jahtaamista, vaikka nainen on pyytänyt lopettamaan jahtaamisen. Vaikka tuollainen käytös on mm. vainoamista, voidaan siitä saada tehtyä elokuvien kautta hyväksyttävämpää. Esimerkiksi elokuvat Rakkautta vain (Love Actually) ja Sekaisin Marista (There's Something About Mary), ovat muuttaneet ihmisten suhtautumista rakkauteen.

Ravintolassa syöminen ei tee välttämättä suhteelle hyvää, jos tulee käytyä usein samoissa paikoissa syömässä. Jos vie rakkaansa ystävänpäivänä tuttuun ravintolaan syömään, voi se tehdä suhteesta vain entistä tylsempää. Tylsyys on tuhonnut paljon suhteita.

Rakkauden julistaminen sosiaalisessa mediassa on huono idea. Vaikka yksi viesti ei välttämättä tuhoa suhdetta, suhteesta hehkuttaminen muille voi vähentää läheisyyttä, varsinkin jos sitä tekee usein. Silloin tulee vietettyä liian paljon aikaa sosiaalisen median parissa ja suhteelle jää vähemmän aikaa. Kannattaa myös miettiä miksi tekee niin. Se voi olla merkkinä siitä, että on huono itsetunto ja muille omasta suhteestaan kertominen pönkittää itsetuntoa.

alliiden lahjojen ostaminen, vaikka niihin ei olisi oikeastaan edes varaa. Jos ostokset aiheuttavat taloudellisia ongelmia, se stressaa. Ja liika stressi voi aiheuttaa eron. Vaikka olisi varaa kalliisiin lahjoihin, ei niiden ostaminen ole silloinkaan hyvä idea. Niillä ei kannata yrittää tehdä vaikutusta puolisoon eikä niiden avulla voi korjata suhdeongelmia. Kannattaa sen sijaan keksittyä laatuaikaan ja merkityksellisten lahjojen ostoon.

Ehkä omaperäisemmät teot ovat parempi vaihtoehto?

artikkelin avainsanat:
lifestyle parisuhde rakkaus romantiikka