Findance.com
06:10 - 03.03.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Tutkimus: Säännöllinen liikunta ei ole välttämätöntä laihtumisen kannalta - silti ainakin yksi asia pitää muistaa

Satunnainenkin liikunta auttaa painon pudotuksessa, eli liiallisen rasvakudoksen määrän vähentämisessä, SciTechDaily kertoo.

Tutkimusta tekemässä ollut tieteilijä Lihua Zhang arveli, että tutkimus on mielenkiintoinen esimerkiksi toimistotyöntekijöiden, bussinkuljettajien ja muiden istumistyötä tekevien kannalta.

- Näillä ihmisillä on vaikeuksia saavuttaa arjessa riittävä määrä liikuntaa, jotta he voisivat kompensoida istuvan elämäntavan haittoja, koska heillä on vähän vapaa-aikaa päästä kuntosalille, Zhang mietti.

- Tutkimuksemme tarjoaa heille vaihtoehtoisen tavan pysyä kunnossa, tieteilijä jatkoi.

Liikunnan kokonaismäärä ratkaisee

Tutkimuksen perusteella säännöllinen liikunta pitkin viikkoa ei olisi välttämätöntä painonpudotuksen kannalta. Tutkimuksessa havaittiin, että tutkijoiden "viikonloppusotureiksi" määrittelemät henkilöt, jotka harrastivat liikuntaa vain yhtenä tai kahtena päivänä viikossa, saattoivat laihtua samaan tapaan kuin säännöllisesti liikuntaa harrastavat henkilöt.

Liikunnan kokonaismäärän tulee silti olla riittävällä tasolla

Satunaisesti liikkuvan kannattaa muistaa, että jos viikossa on vain yksi tai kaksi liikuntapäivää, treenaamiseen täytyy noina päivinä käyttää riittävästi aikaa.

- Tutkimus vahvistaa isommassa mittakaavassa vanhan sanonnan: "Millainen liikunta tahansa on parempi kuin ei liikuntaa lainkaan." apulaisprofessori Beverly Tchang tuumi.

Tutkimus perustui 9600 ihmiseltä kerättyyn tietoon vuosilta 2011-2018.