Ismo Pekkarinen / AOP
08:10 - 24.01.2024 / elokuvat / Findance
Netflix poistamassa edullisimman mainoksettoman vaihtoehdon?
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Viimeisimmän talousraporttinsa mukaan, jossa Netflix ilmoitti odotettua paremmasta 13,1 miljoonan uuden tilaajan nettokasvusta, yhtiö on ilmoittanut aikeistaan asteittain poistaa käytöstä sen edullisimman mainoksettoman tilausvaihtoehdon, raportoi Variety.

Tämä muutos on osa Netflixin strategiaa ohjata asiakkaita enemmän mainosrahoitteisiin suunnitelmiin.

Uusi suunta Netflixille

Netflixin mainosrahoitteiset suoratoistosopimukset ovat jo ottaneet merkittävän jalansijan markkinoilla, muodostaen 40% kaikista uusista Netflix-tilauksista niillä markkinoilla, joissa ne on lanseerattu.

Tilaajamäärä mainosrahoitteisissa paketeissa on kasvanut lähes 70% edellisestä neljänneksestä. Vaikka tarkkoja tilaajamääriä ei ole julkaistu, mainospakettien kuukausittaiset aktiiviset käyttäjät ovat ylittäneet 23 miljoonan rajan.

Netflix aikoo houkutella lisää asiakkaita mainosrahoitteiseen suunnitelmaansa poistamalla mainoksettoman Perus-sopimuksen joissakin maissa, joissa mainokset ovat jo käytössä. Ensimmäisenä tämä tapahtuu Kanadassa ja Iso-Britanniassa vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Netflixin varatoimitusjohtaja Greg Peters korostaa, että mainosrahoitteiset paketit tarjoavat parempaa vastinetta rahalle verrattuna Perus-sopimukseen.

Vaikka Netflixillä on vielä vuosien työ mainosliiketoiminnan merkittäväksi tulonlähteeksi kehittämiseksessä, Peters korostaa yhtiön keskittyvän mainosten kohdentamisen ja relevanssin parantamiseen.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
Netflix suoratoistopalvelut tech
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!