Caroline Brehman / EPA / AOP
14:10 - 16.11.2023 / elokuvat / Findance
Destin Daniel Cretton hylkää Marvel-leffan Avengers: The Kang Dynasty

Varietyn mukaan ohjaaja Destin Daniel Cretton on poistunut tulevasta Marvel-supersankariseikkailusta, Avengers: The Kang Dynasty, jota siirrettiin hiljattain toukokuulle 2026.

Toukokuussa 2027 puolestaan on luvassa jatko-osa Avengers: Secret Wars.

Toisin kuin aiemmat Avengers-leffat Infinity War ja Endgame, jotka ohjasivat yhdessä Anthony ja Joe Russo ja jotka kuvattiin peräkkäin, Cretton palkattiin vain ohjaamaan The Kang Dynasty. Secret Warsin ohjaajaa ei ole vielä valittu.

Cretton ei kuitenkaan jätä Marvel Cinematic Universea pysyvästi. Hän jatkaa ohjaajana 2021 menestyselokuvansa Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings jatko-osassa ja työskentelee parhaillaan Disney+ -sarjassa Wonder Man Marvel Studiosille. Cretton toimii sarjassa ohjaajana ja vastaavana tuottajana, ja se keskeytettiin lakkojen vuoksi, mutta sen kuvaukset jatkuvat pian.

Crettonin lähtö tapahtuu samaan aikaan, kun Marvel - kerran lyömätön elokuvafranchise, jonka 32 elokuvaa ovat tuottaneet yhteensä 30 miljardia dollaria - on alkanut näyttää haavoittuvaisuuden merkkejä. Viime viikolla The Marvels sai epämieluisan aseman MCU:n historian kehnoimpana ensi-iltana.