Paul Archuleta / Shutterstock / AOP
10:15 - 10.10.2023 / elokuvat / Findance
Michael Mann vahvistaa: "Heat 2 on seuraava elokuvaprojektini"

Viime viikonlopun Contenders London -tapahtumassa puhunut Ferrari-ohjaaja Michael Mann vahvisti Deadlinelle, että Heat 2 on hänen seuraava elokuvansa.

Kysyttäessä, olisiko romaanin sovitus hänen seuraava suurelokuvansa, tämä legendaarinen elokuvantekijä vastasi: “Kyllä. Meg Gardiner ja minä kirjoitimme romaanin Heat 2, joka julkaistiin juuri kun kuvasimme Ferrari-elokuvaa. Se menestyi erittäin hyvin. Aion kuvata sen seuraavaksi.”

Driver ja Mann jälleen yhteistyössä?

Aiemmin tänä vuonna Deadline kertoi, että Mannin Ferrari-elokuvan tähti Adam Driver on neuvotellut nuoren Neil McCauleyn (Robert De Niro ensimmäisessä elokuvassa) roolista Heat 2:ssa.

Kun Mannilta kysyttiin, aikooko hän tehdä yhteistyötä Driverin kanssa uudelleen, hän nauroi ja sanoi:

"Ehkä. Emme puhu siitä vielä. Adam ja minä tulimme toimeen erinomaisesti (Ferrari-elokuvan kuvauksissa). Meillä on sama työmoraali – joka on melko intensiivistä. Pidämme toisistamme, ja meillä oli hienoa aikaa työskennellä yhdessä taiteellisesti.”

Heat 2: Tarina ennen ja jälkeen

Heat 2 toimii sekä esiosana että jatko-osana ensimmäiselle elokuvalle. Tarina seuraa McCauleyta, Chris Shiherlistä (alkuperäisesittäjä Val Kilmer) ja Vincent Hannaa (alkuperäisesittäjä Al Pacino) vuosina ennen Los Angelesiin sijoittuvaa rikosseikkailua ja kertoo mitä jäljelle jääneille hahmoille tapahtuu vuosien jälkeen.

Juoni vie lukijat takaisin Chicagoon vuoteen 1988, kun McCauley, Shiherlis ja heidän tiiminsä tekevät keikkojaan Länsirannikolla, Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla sekä Chicagossa. Samaan aikaan Hanna nousee tähdeksi Chicagon poliisilaitoksessa jahtaamalla erittäin väkivaltaista kotiintunkeutujajengiä.

Elokuussa julkaistu Heat 2 -romaani nousi New York Timesin bestseller-listan kärkeen. Alkuperäinen vuoden 1995 elokuva oli menestys ja siitä on vuosien varrella tullut ylistetty rikosklassikko.