Pixabay
14:10 - 13.09.2023 / viihde / Findance
Coca-Cola hyödynsi tekoälyä uuden juomamakunsa luomisessa: Tulevaisuuden Y3000-limonadi

Coca-Colan mukaan tekoäly on tulevaisuuden avain. Juomajätti on julkaissut Yhdysvalloissa rajoitetun erän virvoitusjuomaa, joka on luotu tekoälyn avulla.

Coca-Cola Y3000 -juomaa kuvaillaan "ensimmäiseksi tulevaisuuden makuyhdistelmäksi, jonka ovat luoneet yhdessä ihminen ja tekoäly."

Y3000-juoman maku syntyi kaksivaiheisella prosessilla. Ensin Coca-Colan tutkijat keräsivät "keskeiset makumieltymykset ja trendit ymmärtääkseen, miltä kuluttajat kuvittelevat tulevaisuuden maistuvan", kertoo yrityksen edustaja CNBC Make It -sivustolle.

Tämän jälkeen kerätty tieto syötettiin Coca-Colan tekoälyjärjestelmään, joka auttoi kehittämään makuprofiileja ja yhdistelmiä.

Coca-Cola ei ole eritellyt uuden juoman makua, mutta juomaa on saatavilla sekä tavallisena että sokerittomana versiona.

Futuristinen ulkoasu tekoälyllä

Tekoälyä käytettiin myös juoman tyylikkään ja kapean purkin designissa. Pakkaus erottuu pikselöidyllä logollaan, kromivärinsä sekä violetin, pinkin ja sinisen värien yhdistelmällä.

"Innostaen Coca-Colan ajattomuudesta haluamme juhlistaa kaikkien näkemystä siitä, miltä tulevaisuus voisi näyttää", sanoo Coca-Colan globaalin strategian seniorijohtaja Oana Vlad tiedotteessa.

"Tekoälyteknologian avulla Coca-Cola Y3000 kuvittelee, miltä tulevaisuuden Coca-Cola voisi maistua ja esittelee innovatiivisia kokemuksia tulevaisuuden tutkimiseksi."

Y3000-makuun liittyy myös futuristista vaatetusta. Coca-Cola yhdistää voimansa luksus-streetwear-brändi Ambushin kanssa ja julkaisee syksyllä uuden vaatemalliston.

Tältä se näyttää: