Pelle T Nilsson / AOP
10:10 - 18.08.2023 / viihde / Findance
Spotify punnitsee tulevaisuutta: podcastit, joissa ei puhuta

Bloombergin raportin mukaan Spotify voisi lisätä vuotuista bruttotulostaan huimat 38 miljoonaa dollaria, jos se ohjaisi käyttäjiään pois niin sanotuista valkoisen kohinan podcasteista.

Nämä niin kutsutut valkoisen kohinan podcastit toistavat jatkuvasti rentouttavia ääniä, kuten aaltojen kohinaa, sateen ropinaa tai staattista ääntä. Ja yllättäen ne ovat todella suosittuja.

Suosion taustalla oleva algoritmi

Bloombergin mukaan yksi syy valkoisen kohinan podcastien suosioon on Spotifyn algoritmi, joka on suosinut puhesisisältöä musiikin sijaan.

Tämän seurauksena monet käyttäjät ovat löytäneet ja alkaneet kuunnella näitä podcasteja (joissa tosin ei puhuta).

Podcastit tuovat suuria tuloja

Kun puhutaan rahasta, valkoisen kohinan podcastien tekijät ovat onnistuneet keräämään huomattavia summia. Bloombergin raportin mukaan jotkut valkoisen kohinan podcastien tekijät voivat ansaita jopa 18 000 dollaria vuodessa pelkästään Spotifyn sijoittamilla mainoksilla.

Ja kun otetaan huomioon, että valkoisen kohinan podcasteilla oli 3 miljoonaa päivittäistä kuuntelutuntia Spotifyssa jo tammikuussa 2023, luvut alkavat näyttää vieläkin vaikuttavammilta.

Spotifyn ratkaisuyritykset

Kun Spotify ymmärsi, kuinka paljon se ohjaa käyttäjiään valkoisen kohinan podcasteihin, yhtiö harkitsi mukaan vahvoja toimenpiteitä.

Yksi ajatus oli estää näiden podcastien lisääminen ja suositella käyttäjille muita sisältöjä.

- Kyseinen ehdotus ei toteutunut - alustallamme on edelleen valkoista kohinaa sisältäviä podcasteja, Spotifyn edustaja sanoo Bloombergille.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Vaikka Spotify on toistaiseksi sallinut valkoisen kohinan podcastien olemassaolon alustallaan, asiat saattavat muuttua.

Bloombergin mukaan jotkut podcastien tekijät ovat jo huomanneet jaksojensa katoavan alustalta, mikä saattaa viitata muutoksiin tulevaisuudessa.