Findance.com
06:10 - 22.06.2023 / viihde / Findance
Instagram ottaa toivotun ominaisuuden vihdoin käyttöön

Instagram sallii vihdoin käyttäjien ladata Keloja (Reels) julkisilta tileiltä, ominaisuus, joka on ollut sen kilpailijalla TikTokilla jo vuosia.

Tämän toiminnon odotetaan lisäävän sovelluksen suosiota, sillä käyttäjät voivat nyt jakaa ja katsella lyhyitä videoita Instagramin vesileimalla varustettuna myös itse alustan ulkopuolella, raportoi Tech Crunch.

Ominaisuuden lanseeraus

Instagramin johtaja Adam Mosseri ilmoitti tiistaina Instagram-lähetyskanavansa kautta, että Yhdysvalloissa asuvat käyttäjät voivat nyt ladata Reelsin kamerarullaansa.

Todennäköisesti pian muullalleekin saapuvaan ominaisuuteen pääsee käsiksi jakokuvakkeen kautta, josta käyttäjät voivat valita Lataa-vaihtoehdon.

Lataamisen säännöt

Käytössä on kuitenkin joitakin rajoituksia. Vain julkisten tilien rullia voi ladata, ja näillä julkisilla tileillä on mahdollisuus poistaa tämä ominaisuus käytöstä.

Vaikka Mosseri ei täsmentänyt, onko ladatuissa Keloissa vesileima, kuvat viittaavat siihen, että videon mukana tulee näkyvä Instagram-logo ja tilin nimi, kuten TikTokin lähestymistavassa.

Strateginen siirto

Vuonna 2021 Instagram rajoitti TikTokin vesileimalla varustetun sisällön jakelua, mikä osoittaa siirtymistä kohti alkuperäisen sisällön luomisen edistämistä alustallaan.

Viime vuonna myös YouTube sisällytti vesileiman ladattuihin Shorts-videoihinsa huomioiden alustarajat ylittävän jakamisen.

Instagramin viimeaikainen siirto vaikuttaa strategiselta pyrkimykseltä houkutella lisää katsojia alustalleen sallimalla käyttäjien ladata ja jakaa Keloja.

Reelsin vaikutus Instagramin kasvuun

Keloista on tullut viime vuosineljännesten aikana merkittävä kasvun ja liikevaihdon moottori Instagramin emoyhtiölle Metalle.

Vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen tulospuhelun aikana Mark Zuckerberg kertoi, että Instagramissa vietetty aika kasvoi 24 prosenttia, mikä johtui suurelta osin Reels-suositusten vaikutuksesta.