Findance.com
12:10 - 01.06.2023 / viihde / Findance
Instagram yrittää selittää, kuinka sen suositukset toimivat

Instagram yrittää jälleen selittää, kuinka sen suositukset toimivat. Tarkoituksena on hälventää "väärinkäsityksiä" sovelluksen algoritmin toiminnasta ja siitä, harjoittaako yhtiö tiettyjen sisällöntuottajien "shadowbanningia", kertoo Engadget.

Adam Mosseri, Instagramin johtaja, tarjoaa uuden blogikirjoituksensa yhteydessä yhden yksityiskohtaisimmista selityksistä tähän mennessä siitä, kuinka sovellus järjestää sisältöä eri osissa sovellusta.

Ei yhtä yhtenäistä algoritmia

"Instagramilla ei ole yhtä yhtenäistä algoritmia, joka ohjaisi sitä, mitä ihmiset näkevät ja eivät näe sovelluksessa", Mosseri selittää.

Sen sijaan hän sanoo, että on olemassa useita algoritmeja ja luokittelujärjestelmiä, jotka tukevat sovelluksen eri osia, kuten Explore, Reels, Stories ja haku.

Jokainen näistä käyttää erilaisia signaaleja määrittääkseen, kuinka sisältö järjestetään kullekin käyttäjälle.

Esimerkiksi pääsyötteen julkaisujen järjestys määräytyy menneen toiminnan sekä aikaisempien vuorovaikutusten perusteella henkilön kanssa, joka on tehnyt jokaisen julkaisun.

Samoin Stories-julkaisut ottavat huomioon katseluhistorian sekä "läheisyyden" eli "kuinka todennäköisesti olette yhteydessä ystävinä tai perheenä".

Toisaalta Explore-osion suositukset perustuvat suurelta osin "menneisyydessä tykättyihin, tallennettuihin, jaetuihin ja kommentoituin julkaisuihin", mutta ne tulevat todennäköisemmin tileiltä, joiden kanssa et ole aiemmin ollut vuorovaikutuksessa.

Shadowbanning - myytti vai totta?

Yksi Mosserin blogikirjoituksen mielenkiintoisimmista osista on otsikon "shadowbanningin" käsittely, raportoi Endgadget.

Mosseri huomauttaa, ettei termillä ole yleisesti hyväksyttyä määritelmää, mutta myöntää, että monet sisällöntuottajat "käyttävät termiä viittaamaan siihen, että käyttäjän tili tai sisältö on rajoitettu tai piilotettu ilman selkeää selitystä tai perustelua".

Hän sanoo, että yhtiö työskentelee lisätäkseen läpinäkyvyyttä tilanteissa, joissa sisällöntuottajien sisältö tai tilit on estetty sovelluksen suositusten piiristä.

Erityisesti hän nostaa esiin sovelluksen "tilin tila" -ominaisuuden, joka voi ilmoittaa käyttäjille, jos jokin heidän julkaisuistaan tai heidän tilinsä on harkittu "kelpaamattomaksi" suosituksiin. Ominaisuus tarjoaa myös valitusprosessin.

Vaikka tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Instagram käsittelee tätä kysymystä, joka on ollut monien spekulaatioiden ja salaliittoteorioiden aiheena vuosien ajan, yrityksen puheessa "shadowbanningista" on tapahtunut huomattavaa muutosta.

Läpinäkyvyyden lisääminen on tavoitteena

Kaksi vuotta sitten samankaltaisessa kirjoituksessa Mosseri kirjoitti Engadgetin mukaan, että "totuus on, että suurin osa seuraajistasi ei näe, mitä jaat, koska useimmat katsovat alle puolet syötteestään."

Nyt hän sanoo Instagramin työskentelevän lisätäkseen läpinäkyvyyttä tapauksissa, joissa sisällöntuottajan sisältöä ei jaeta laajalti johtuen sääntörikkomuksesta.

"Jos mikä tahansa tekee sisällöstäsi vähemmän näkyvän, sinun pitäisi tietää siitä ja pystyä valittamaan siitä", hän kirjoitti.

Hän lisäsi, että Instagram testaa "uusia ilmoituksia auttaakseen sisällöntuottajia ymmärtämään, kun heidän kelansa tavoittavuus saattaa olla rajoitettu vesileiman takia" (yhtiö on pyrkinyt rohkaisemaan käyttäjiä olemaan julkaisematta kierrätettyjä TikTok-videoita Reelseissa jo vuosien ajan).

Kaksimieliset suomalaiset ansaitsevat oman Spotify-soittolistansa! - vanha Portion Boys, Petri Nygård, DJ Jorma... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
Adam Mosseri Instagram shadowbanning


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!