Brooks Kraft / Shutterstock / AOP
14:10 - 31.05.2023 / viihde / Findance
Vuotaneet tiedot viittaavat Applen AR/VR-lasien hämmästyttäviin näyttöominaisuuksiin

Vaikka virallista vahvistusta ei ole vielä annettu, ei ole mikään salaisuus, että Apple on viime vuosien ajan kehittänyt omaa AR/VR-järjestelmäänsä.

Apple-analyytikot ovat uskoneet että yhtiö ilmoittaa tuotteesta virallisesti vuoden 2023 loppuun mennessä.

Useat analyytikot ovat myös viitanneet siihen, että yhtiö saattaa virallisesti paljastaa nämä paljon huhutut virtuaalitodellisuuslasit WWDC 2023 -tapahtumassa, joka on alle viikon päässä, raportoi Slash Gear.

Näyttöteknologia, joka hakee vertaistaan

Useimmat raportit kirjoittivat virtuaalilasien käyttävän Applen M2-siruja ja sisältävän "korkean resoluution näytöt".

Tuoreimmat huhut viittaavat siihen, että laite saattaa käyttää kahta 4K-mikro OLED-näyttöä tarjotakseen yhteensä 8K-resoluution.

Vain viikko ennen mahdollista julkistusta, tunnettu analyytikko Ross Young Display Supply Chain Consultants (DSCC) -yrityksestä on esittänyt useita hätkähdyttäviä väitteitä tuotteen sisältämästä näyttötekniikasta.

Jos nämä tiedot osoittautuvat todeksi, huhuttu yli 3000 dollarin hintalappu laitteelle saattaa kuulostaa järkeenkäyvältä, kirjoittaa Slash Gear.

5 000 nitin näyttö Applen AR/VR-laseille

Ross Youngin mukaan Applen AR/VR-kuulokkeiden kaksoisnäytöt ovat mitoiltaan kumpikin 1,41 tuumaa.

Näillä näytöillä on yhteinen 8K-resoluutio, hän väittää, mikä nostaa PPI-arvon yli 4000 pikseliin tuumaa kohden.

Väitetyllä 5 000 nitin kirkkaudella se olisi huomattavasti kirkkaampi kuin mikään nykyinen kilpaileva tuote markkinoilla, arvioi Slash Gear.

Ainoa toinen AR-tuote, joka lähestyy tätä lukua, on Magic Leap 2, jonka huippuarvo on 2000 nitiä. Huhutulla 8K-resoluutiolla se myös loikkaa edelle Meta's Quest 2 Pro:sta, joka pystyy saavuttamaan vain 1 200 PPI-arvon.