EPA / AOP
04:10 - 08.02.2023 / viihde / Findance
Bard - Google esitteli ChatGPT-haastajansa

Google on esitellyt uuden tekoälypalvelunsa nimeltä Bard. Bardin tarkoituksena on auttaa käyttäjiä etsimään nopeasti ja tehokkaasti vastauksia kysymyksiin ja tarjota heille oivalluksia, joita he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Bard perustuu Language Model for Dialogue Application (LaMDA) -tekoälymalliin, ja sillä on potentiaalia olla tehokas kilpailija OpenAI:n ChatGPT:lle.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai sanoi blogikirjoituksessaan Bardista:

- Bard pyrkii yhdistämään maailmanlaajuisen tietämyksen suurten kielimallien tehoon, älykkyyteen ja luovuuteen. Se hyödyntää verkkotietoja tarjotakseen tuoreita, laadukkaita vastauksia.

Google keskittyy tämän tekoälymallin hiomiseen ja on jo ottamassa sitä käyttöön testaajille. Uuden tekoälypalvelun avulla Google toivoo voivansa luoda ominaisuuksia, jotka sisällytetään sen hakukoneeseen.

Bard
Kuva: Google

Sundar Pichai jatkoi:

- Tekoäly voi olla avuksi näinä hetkinä, syntetisoimalla oivalluksia kysymyksiin, joihin ei ole yhtä oikeaa vastausta. Pian haku tarjoaa tekoälyllä toimivia ominaisuuksia, jotka tislaavat monimutkaista tietoa ja useita näkökulmia helposti sulatettavaan muotoon, jotta voit nopeasti ymmärtää kokonaiskuvan ja oppia lisää verkosta: etsitpä sitten uusia näkökulmia, kuten blogeja ihmisiltä, jotka soittavat sekä pianoa että kitaraa, tai syvennyit syvällisemmin aiheeseen, kuten ohjeita aloittelevien soittajien alkuun pääsemiseksi. Nämä uudet tekoälyominaisuudet otetaan käyttöön Google-haussa pian.

Lue myös: Microsoft: ChatGPT ja muut OpenAI -tekoälytyökalut kaikkien ohjelmistojen osaksi