EPA / AOP
10:03 - 18.01.2023 / viihde / Findance
Microsoft: ChatGPT ja muut OpenAI -tekoälytyökalut kaikkien ohjelmistojen osaksi

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella on ilmoittanut Wall Street Journalin mukaan, että teknologiajätti aikoo sisällyttää tekoälyteknologian kaikkiin tuotteisiinsa ja alustoihinsa.

Nämä tekoälytyökalut ovat Open AI:n kehittämiä, tutkimuslaboratorion, johon Microsoft on varhaisessa vaiheessa sijoittanut.

Näihin työkaluihin kuuluvat ChatGPT-chatbot ja kuvageneraattori Dall-E 2. Microsoft tuo nämä tekoälytyökalut saataville myös Azure-pilvipalvelualustan kautta.

Nadella ilmaisi optimismia näiden työkalujen mahdollisuuksista auttaa lisäämään ihmisten tuottavuutta, mikä lisää talouskasvua ja alemman tulotason työpaikkojen palkkoja. Hän kehotti toimistotyöläisiä ottamaan tekoälytyökalut vastaan eikä pelkäämään niitä, sillä ne voivat helpottaa työntekoa.

- Paras tapa valmistautua siihen on olla lyömättä vetoa tätä teknologiaa vastaan ja sitä vastaan, että tämä teknologia auttaa sinua työssäsi ja liiketoimintaprosesseissasi.

Lue myös: Robotit tulevat ja tekevät työsi? Tutkimuksen mukaan tulevaisuus ei ole näin synkkä

Nadella sanoi haastattelussa, että uusi innostus työkalujen ympärillä perustuu niiden valmiuksien nopeaan kasvuun viime vuonna, minkä hän uskoi jatkuvan.

- Enkä muuten väitä, että tämä olisi viimeinen innovaatio tekoälyn alalla. Tämä ei ole lineaarista kehitystä, Nadella sanoo.

Lue myös: Opiskelijat huijaavat nyt tekoälyn avulla

Teknologiajätti on joutunut myös kritiikin kohteeksi, koska se aikoo ostaa peliyhtiö Activision Blizzard Inc:n 75 miljardilla dollarilla.

Nadella puolusti kauppaa sanomalla, että se itse asiassa lisäisi kilpailua, sillä Microsoft on tällä hetkellä pieni toimija videopelien kehityksessä eikä se suosi omia pelejään Xbox-konsoleillaan.

Lue myös: Google paineessa - tekoäly-chatbot ChatGPT aiheutti "punaisen koodin"