Findance.com
04:10 - 18.01.2023 / viihde / Findance
Opiskelijat huijaavat nyt tekoälyn avulla

Oppilaitokset eri puolilla maailmaa ovat uuden haasteen edessä, sillä tekoälyä (AI) käytetään yhä useammin huijaamiseen koulutöissä, kertoo NY Post.

Hiljattain Etelä-Carolinassa sijaitsevan Furmanin yliopiston professori sai kiinni opiskelijan, joka käytti ChatGPT:tä, uutta tekoäly-chatbotia, kirjoittamaan esseen filosofian kurssille. OpenAI:n kehittämä teknologia, joka on helposti yleisön saatavilla, on aiheuttanut kohua akateemisessa maailmassa.

Apulaisprofessori Darren Hick kertoo, että hänen akateemiset kollegansa ovat raportoineet vastaavista tapauksista, joissa opiskelijat olivat käyttäneet tekoälyn luomia esseitä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Robotti opiskelee
Kurkistus nykyopiskelijan työhuoneeseen - Kuva: Findance.com

Lue myös: Maksullinen ChatGPT Professional tulossa

OUDOT YKSITYISKOHDAT PALJASTIVAT

Havaittuaan outoja yksityiskohtia opiskelijan David Humea ja kauhun paradoksia käsittelevässä esseessä Hick ajoi sen ChatGPT:n tuottajien tekemän ohjelmiston läpi, joka antoi 99,9 prosentin vastaavuuden tekoälyn tuottamiin teksteihin.

Koska oli vaikea todistaa, että essee oli tekoälyn tuottama, Hick ei voinut käyttää tavallisia plagiointiohjelmistoja ja turvautui kuulustelemaan opiskelijaa, joka myönsi käyttäneensä teknologiaa ja reputti kurssin.

Lue myös: Tekoäly vuonna 2023

KAUHUA JA LUMOA

Hick pelkää, että ChatGPT:n kehittyessä akateemisissa töissä esiintyvien sääntöjenvastaisuuksien havaitseminen vaikeutuu entisestään ja että yliopistojen on vaikea ottaa käyttöön menettelytapoja ongelman ratkaisemiseksi.

- Tämä on oppiva ohjelmisto - kuukauden kuluttua se on älykkäämpi. Vuoden päästä se on älykkäämpi, Hick tuumii NY Postin haastattelussa.

Hän uskoo, että ainoa tapa saada opiskelijat kiinni itse teosta on yllätykselliset tentit, mutta se ei ole pitkän aikavälin ratkaisu.

- Tunnen kauhun ja lumoutumisen sekoitusta. Se, mitä tämä tulee merkitsemään päivittäiselle työlleni, on huolestuttavaa, mutta myös loputtoman kiehtovaa, Hick tuumii.

Lue myös: Robotit tulevat ja tekevät työsi? Tutkimuksen mukaan tulevaisuus ei ole näin synkkä