C More
06:32 - 12.01.2023 / tv-sarjat / Findance
Poromafia starttaa - Samuli Edelmann: "Unelmarooli"

C More aloittaa 26. tammikuuta uuden alkuperäissarjansa Poromafia.

Kahdeksan jaksoa käsittävässä rikossarjassa nähdään sekä suomalaisia huippunäyttelijöitä että kansainvälisiä tähtinimiä.

Mikko-Pekka Heikkisen samannimisen romaanin inspiroima Poromafia on mustaa huumoria sisältävä tarina pohjoisen erämaita hallitsevasta Nelihangan suvusta.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Poromafia - Samuli Edelmann ja Aake Kalliala
Poromafia - Samuli Edelmann ja Aake Kalliala - Kuva: C More

UNELMAROOLI

Rea Maurasen esittämä Brita Nelihanka menehtyy syöpään jättäen jälkeensä neljä kirjettä, joissa hän jakaa perintöään.

Vankilasta palaava Sameli Nelihanka (Samuli Edelmann) haastaa isänsä Roukun (Aake Kalliala maiden herruudesta.

- Samelin rooli on unelmarooli, ja on ollut todella inspiroivaa olla mukana koko sarjan kehittelyn ajan. Pitkä kuvausperiodi Lapissa Kilpisjärvellä antoi upean mahdollisuuden syventyä Samelin rooliin, vastarooleihin ja Poromafian ainutkertaisen koukuttavaan maailmaan, kertoo Samuli Edelmann.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Poromafia - Mikael Persbrandt
Poromafia - Mikael Persbrandt - Kuva: C More

PALJON TÄHTINÄYTTELIJÖITÄ

Samelin veljeä Pietiä esittää Olavi Uusivirta ja entistä rakastettua Sara Poikkipäätä Anna-Maija Tuokko. Samelin Stagge-ystävän roolissa nähdään ruotsalaistähti Mikael Persbrandt. Lisäksi kansainvälisistä nimistä mukana on myös jopa Captain Marvel -elokuvasta nähty norjalainen Rune Temte.

Poromafia - Anna-Maija Tuokko ja Rune Temte
Poromafia - Anna-Maija Tuokko ja Rune Temte - Kuva: C More

Poromafian muita suomalaisnäyttelijöitä ovat mm. Antti Reini, Mikko Kouki, Kaija Pakarinen, Ilkka Villi ja Tommi Eronen.

Poromafia - Ilkka Villi ja Tommi Eronen
Poromafia - Ilkka Villi ja Tommi Eronen - Kuva: C More

Lue myös: C More esittelee tammikuun 2023 uudet sarjat

AINUTLAATUINEN TEOS

C Moren kehitys- ja draamapäällikkö Jani Hartikainen hehkuttaa suomalaisen draaman tasoa nyt korkeammaksi kuin koskaan aikaisemmin.

- Poromafia on ainutlaatuinen teos, joka ammentaa Pohjolan vertaansa vailla olevasta visuaalisesta maailmasta ja yhdistää tiukan tarinankerronnan katsojaa koukuttavalla tavalla. Sarja on laadullisesti kansainvälistä huipputasoa ja olen todella kiitollinen työryhmälle hienosta työstä.

Poromafia aloittaa kahden jakson voimin C More -suoratoistopalvelussa 26. tammikuuta - tämän jälkeen luvassa on jakso viikoittain aina torstaisin.

POROMAFIA-TRAILERI