Alamy / AOP
03:40 - 25.12.2022 / viihde / Findance
Uusi futuristinen McDonald´s - Kuin scifistä!

McDonald's on esitellyt Teksasin Fort Worthissa uuden konseptiravintolan, joka on suunniteltu tarjoamaan asiakkaille nopean ja helpon kokemuksen ilman ihmisten välistä vuorovaikutusta.

Tällä hetkellä testausvaiheessa oleva ravintola on ensimmäinen laatuaan maailmassa, ja se on saanut osakseen sekä innostusta että pelkoa.

Uusi ravintola näyttää kuin suoraan tieteiselokuvasta. Asiakkaat voivat tilata ja maksaa ruokansa automaattisen järjestelmän kautta, minkä jälkeen asiakkaalle näkymättömissä olevat työntekijät valmistavat ruoan keittiössä ja toimittavat sen automaattisen jakelujärjestelmän kautta. Ravintola palvelee vain nouto- ja autokaistatilauksia, joten asiakkaiden ei tarvitse olla tekemisissä työntekijöiden kanssa.

Uusi konsepti on saanut ristiriitaisia reaktioita. TikTokissa ravintolassa vieraillut Foodie Munster julisti: "TikTokin ihmiset. Tapa, jolla me McDonald'sissa syömme, saattaa muuttua ikuisesti. Katsokaa tätä". Videosta on tykännyt yli 70 tuhatta ihmistä.

@foodiemunster @McDonald’s Jingle Bell Rock - Bobby Helms

Foodie Munster kommentoi kokemusta edelleen Instagramissa:

- Täytyy sanoa, että se toimi aika hyvin.

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä varmoja konseptista. Monet ovat huolissaan siitä, että tämä uusi palvelumalli voi tehdä monista ihmisistä työttömiä.

Lehdistötiedotteessa McDonald's kuvaili uutta konseptia "nopeaksi ja saumattomaksi kokemukseksi sekä asiakkaille että henkilökunnalle".

McDonald'sin globaalista suunnittelusta ja ravintoloiden kehittämisestä vastaava johtaja Max Carmona sanoi Mirror-lehden mukaan:

- Olemme McDonald'sissa asettaneet autokaistaravintoloiden standardit jo yli 45 vuoden ajan. Koska asiakkaidemme tarpeet muuttuvat jatkuvasti, olemme sitoutuneet löytämään uusia tapoja palvella heitä nopeammin ja helpommin kuin koskaan ennen.

Uusi palvelumalli on tällä hetkellä testivaiheessa Fort Worthissa, Texasissa, ja vielä ei ole tiedossa, otetaanko konsepti käyttöön muualla maailmassa. On kuitenkin selvää, että McDonald's katsoo tulevaisuuteen asiakaspalvelumallinsa suhteen ja mukautuu vastaamaan asiakkaidensa tarpeita.