EPA / AOP
09:34 - 15.11.2022 / viihde / Findance
Facebookin Meta Portal haudataan

Facebookin eli Metan Portal on kuollut, samoin yhtiön älykellohanke, raportoi Mashable.

Metan teknologiajohtaja Andrew Bosworth kertoi työntekijöille, että yhtiö lopettaa kokonaan Portalin kehittämisen.

Vuonna 2018 lanseerattu Portal oli videopuheluominaisuuksilla varustettu älynäyttölaite, joka tuki lähes yksinomaan Facebook-sovelluksia. Sen kerrottiin lopetetun kuluttajalaitteena jo kesäkuussa 2022, mutta se jatkoi edelleen toimintaansa yrityksille suunnattuna tuotteena.

- Yrityssegmenttiin pääseminen kestäisi niin kauan ja vaatisi niin paljon investointeja, että se tuntui väärältä tavalta sijoittaa aikaa ja rahaa, Andrew Bosworth toteaa.

Portal ei missään vaiheessa muodostanut suurta osaa Metan liikevaihdosta, eikä se koskaan vallannut merkittävää osaa älykkäiden näyttöjen maailmanmarkkinoista.

Älykellossa, joka oli tiettävästi kehitteillä lokakuusta 2021 lähtien, piti olla sisäänrakennettu kamera muiden, tyypillisempien älykello-ominaisuuksien, kuten musiikin toiston, viestien, ilmoitusten ja aktiivisuuden seurannan lisäksi.

Nyt älykellon parissa työskennellyt yrityksen yksikkö keskittyy sen sijaan lisätyn todellisuuden lasien rakentamiseen.

Hiljattain uutisoitiin, että Meta irtisanoo 11 000 ihmistä eli noin 13 prosenttia maailmanlaajuisesta työvoimastaan. Irtisanomisista ilmoittaneessa tiedotteessa toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi, että hänen omien huonojen päätöstensä, makrotalouden laskusuhdanteen ja lisääntyneen kilpailun yhdistelmä johti odotettua pienempiin tuloihin