Sami Heiskanen
04:40 - 10.10.2022 / viihde / Findance
Prisma laajensi lemmikkituotteiden valikoimaa: Rinti, Rokka, Mush, Miamor ja Kattovit mukaan

Lähes jokaisessa Prisma-myymälässä on nyt uuden konseptin mukainen lemmikkieläinosasto, joka tarjoaa aiempaa laadukkaamman ja monipuolisemman valikoiman. Myyntitietojen perusteella muutos on ollut menestys, sillä tuoteryhmän myynti on kasvanut Prismoissa lähes 20 prosenttia uudistuksen jälkeen.

- Koronapandemia synnytti Suomeen todellisen lemmikkibuumin, ja suomalaisilla on nyt enemmän lemmikkejä kuin koskaan. Lemmikkieläimet ovat tärkeä osa ihmisten elämää ja monille ne ovat kuin omia lapsia. Halusimme vastata tähän ilmiöön uudella ja näyttävällä Prisman konseptilla, jossa on kiinnitetty huomiota koko osaston tunnelmaan, kaupallisiin esillepanoihin sekä laajempaan ja laadukkaampaan lemmikkituotevalikoimaan, kertoo konseptipäällikkö Venla Kuoppamäki.

Uudistuksen tueksi Prisma toteutti useita asiakaskyselyitä, joista saatiin arvokasta tietoa siitä, miten lemmikkieläinosaston ostokokemusta ja valikoimaa voitaisiin kehittää. Suuri osa kyselyihin vastanneista asiakkaista koki, että kaikki lemmikkituoteryhmän ostokset olisi kätevää tehdä ruokaostosten yhteydessä, ja toivoi monipuolisempaa valikoimaa osastoille.

- Päädyimme laajentamaan lemmikkieläinosaston tuotevalikoimaa merkittävästi ottamalla käyttöön useita uusia tuotemerkkejä ja uusia tuotetyyppejä. Koirille uusia tuotemerkkejä ovat muun muassa Rinti, Rokka ja Mush, kun taas kissoille meillä on uusia tuotemerkkejä, kuten Miamor ja Kattovit, joita ei aiemmin ollut valikoimassamme. Lisäksi Prismassa on laaja valikoima uusia leluja ja sesonkituotteita, kuten pelastusliivejä, viilennys- ja punkkituotteita kesäksi sekä lemmikkien joulukalentereita ja lahjoja, kertoo myyntipäällikkö Juhani Haara.

Lemmikkituotteiden valikoima kasvoi Prismoissa lähes 40 %. Suurimmassa Prismassa valikoimaan kuuluu nyt lähes 1 400 lemmikkieläintarviketta ja -tarviketta.

Myyntitiedot osoittavat, että konseptiuudistus on otettu asiakkaiden keskuudessa hyvin vastaan, sillä lemmikkituoteryhmän myynti Prismoissa on kasvanut lähes 20 % uudistuksen jälkeen. Erityisesti koiranruokien, lemmikkieläinten lelujen ja hoitotuotteiden myynti on ollut kasvussa. Myynnissä on myös pieniä alueellisia eroja.

- Koiranruokaa myydään suhteellisesti enemmän Pohjois-Suomessa, kissanruokaa taas länsirannikolla ja Pohjanmaalla, paljastaa Haara.