Polarn O. Pyret
11:10 - 28.09.2022 / viihde / Findance
Polarn O. Pyret lopettaa ympäristösyistä perinteiset sadevaatteet ja kumisaappaat
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Lastenvaatemerkki Polarn O. Pyret lopettaa perinteisten sadevaatteiden ja kumisaappaiden tuotannon. Päätöksen perustuu erityisesti luontoon ja sen hyvinvointiin.

Tällä hetkellä sadevaatteiden valmistusprosessi ei täytä yrityksen vastuullisuustavoitteita. Polarn O. Pyret haluaa päätöksellään näyttää tietä kohti vastuullisempaa tekstiiliteollisuutta.

- Meidän ja koko tekstiiliteollisuuden on tehtävä enemmän tuottaaksemme kestävämmin. Olemme iloisia voidessamme olla tämän muutoksen eturintamassa. Ilmastokriisi on todellinen, eikä enää ole kysymys siitä, milloin, vaan siitä, miten muutamme tapaa, jolla valmistamme vaatteita, toteaa Polarn O. Pyretin kestävän kehityksen johtaja Terese Persi.

Polarn O. Pyret pyrkii löytämään kestävämmän tavan tuottaa suosittuja sadevaatteita. Perinteisiä sadevaatteita ei kuitenkaan nähdä mallistossa ennen kuin kokeiltu, testattu ja vastuullinen tuotantomenetelmä on löydetty.

Polarn O. Pyretin mukaan lasten ei tarvitse kuitenkaan kastua sateessa, sillä uuden sukupolven kuorivaatteet tulevat helposti jättämään perinteiset sadevaatteet varjoonsa. PO.P WeatherPRO -sarjan kuorivaatteiden vesipilariarvo on 12 000 mm, mikä on korkeampi kuin useimpien perinteisten sadevaatteiden.

- Kuorivaatteiden suurin etu on niiden hengittävyys - ne luovuttavat iholla olevan kosteuden materiaalin ulkopuolelle, kun lapsi leikkii ja juoksee ympäriinsä. Kuorivaatteissamme on myös perinteisiä sadevaatteita parempi vedenpitävyys, joten leikkiä voi jatkaa sateellakin ja lapsi pysyy kuivana. On tärkeää korostaa, että perinteisten sadevaatteiden käyttämiseen ei liity mitään riskejä - päätöksemme lopettaa niiden valmistus on tehty puhtaasti kestävän kehityksen näkökulmasta, kertoo Polarn O. Pyretin toimitusjohtaja Johan Munck.

Aiempina kausina valmistettuja perinteisiä sadevaatteita on saatavilla myymälöissä niin kauan kuin varastoja riittää. Lisäksi sadevaatteita on edelleen saatavilla myymälöiden PO.P Second Hand -osastoilla.

Lue myös: Tutkijoilta läpimurto koralliriuttojen pelastamisessa - "ensimmäinen tunne oli puhdasta helpotusta"