Pixabay
14:43 - 27.09.2022 / viihde / Findance
Consti Optimi -monienergiajärjestelmä lanseerataan - "Vähentää energiankulutusta jopa puoleen"

Consti tuo markkinoille upouuden Consti Optimi -monienergiajärjestelmän, jonka luvataan vähentävän rakennusten energiankulutusta jopa puoleen. Samalla järjestelmä vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä.

- Ilmastonmuutos mielessämme lähdimme etsimään ratkaisua energiankulutuksen ja sitä kautta päästöjen vähentämiseen. Nyt, kun energian hinta nousee rajusti, kehittämämme ratkaisu on entistäkin ajankohtaisempi, sanoo Constin Talotekniikka-toimialan johtaja Heikki Pesu.

Consti Optimi soveltuu erityisesti kaupunkialueille, joissa ei ole mahdollista rakentaa suurta lämpökaivokenttää ahtaille tonteille. Järjestelmä hyödyntää kallioon varastoitunutta energiaa, mutta se tarvitsee vain muutaman porakaivon, jotka voidaan sijoittaa rakennuksen alle tai viereen. Consti Optimi hyödyntää myös aurinkolämpöä ja -sähköä ja ottaa talteen rakennusten hukkalämpöä.

Kun aurinkoenergiaa ja hukkalämpöä on kesällä runsaasti, ne varastoidaan kallioon talvikäyttöä varten. Samalla estetään kallioperän jäähtyminen, josta on joissakin paikoissa tullut ongelma geoenergiaa käytettäessä.

Consti Optimi
Kuva: Consti Optimi

Tämä erittäin joustava järjestelmä soveltuu lähes kaikenlaisiin rakennuksiin, sekä uudisrakennuksiin että korjaushankkeisiin. Peruskorjaushankkeissa voidaan myös hyödyntää rakennuksissa jo olemassa olevia ratkaisuja ja nostaa laatutasoa ilman, että koko talotekniikkaa tarvitsee uusia.

Energian käyttöä ja saantia sekä rakennuksen sisäolosuhteita hallitaan Constin ohjelmistolla.

Täysin uutta Consti Optimissa on tapa, jolla järjestelmä suunnitellaan ja toteutetaan kiinteistökohtaisesti. Constin asiantuntijat keräävät kaikki tarvittavat tiedot järjestelmän mitoittamiseen, jonka pohjalta luodaan todellisuutta vastaava virtuaalitalo alan tunnetun EQUA Simulation Finland Oy:n simuloinnin avulla. Simuloinnista saatujen tietojen perusteella Constin asiantuntijat määrittelevät optimaalisen ratkaisun kiinteistön ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan.

- Kun energiajärjestelmä suunnitellaan tällä tavoin, voimme olla varmoja, että toteutus toimii suunnittelussa ja käytännössä täsmälleen samalla tavalla. Näin voimme ottaa täyden vastuun ratkaisun toimivuudesta ja energiansäästöstä, toteaa Heikki Mäki, Consti Talotekniikka-toimialan energiaratkaisujen johtava asiantuntija.

Simuloinnit ovat osoittaneet, että Consti Optimilla voidaan saavuttaa jopa 50 prosentin energiansäästö rakennuksissa kaukolämpöön verrattuna.

Järjestelmän avulla voidaan myös kompensoida sähkön hintapiikkien vaikutuksia.

- Energiansäästön lisäksi on tärkeää käyttää nyt sähköä eri aikaan kuin muut. Lämpötilaa ei lasketa yöllä, vaan taloa lämmitetään yöllä. Näin lämmitystä voidaan vähentää aamuhuipun ajaksi, Mäki sanoo.

Lue myös: "Aurinkopaneelit on asennettava oikein ja huolellisesti"