YouTube
02:25 - 28.09.2022 / viihde / Markku Leppilampi
Tanskan ja Saksan välille rakennetaan jättimäinen merenalainen tunneli - porata ei tarvitse lainkaan, rakennustapa on nerokas

Tanskan ja Saksan välille on kaavailtu merenalaista tunnelia jo vuosikymmenten ajan. Fehmarnbelt Fixed Link -tunnelin rakennustyöt ovat lopultakin hyvässä vauhdissa [lähde].

Tunneli tulee lepäämään 40 metrin syvyydessä Itämeressä, ja siitä tulee maailman pisin tunneli lajissaan. Se tekee oikoreitin Saksan ja Tanskan välille lyhentäen matka-aikoja.

Tunnelin valmistaminen on pitkä projekti, ja itse suunnittelutyö on kestänyt jo vuosikymmenen. Näillä näkymin tunneli on tarkoitus avata vuonna 2029.

Tanskan puolelle täytyi rakentaa väliaikainen satama vuonna 2020, jonka jälkeen itse tunnelin rakennustyöt aloitettiin. Satama toimii tehtaan yhteydessä, jossa rakennetaan tunneliin asennettavat 89 massiivista betoniosaa.

- Ensimmäisen tuotantolinjan odotetaan valmistuvan vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa, hankkeesta vastaavan tanskalaisen valtionyhtiön Femern A/S:n toimitusjohtaja Henrik Vincentsen sanoi.

- Vuoden 2024 alkuun mennessä meidän on oltava valmiita upottamaan ensimmäinen tunnelielementti, toimitusjohtaja lisäsi.

Tunneli on valmistuessaan 18 kilometriä pitkä, ja sen rakennusbudjetti on yli 7 miljardia euroa. Hanke on yksi Euroopan suurimmista infrastruktuuriprojekteista.


Englannin ja Ranskan yhdistävä Kanaalitunneli on 50 kilometriä pitkä tunneli, joka valmistui vuonna 1993. Vaikka Kanaalitunneli on pidempi kuin Fehmarnbeltin tunneli, se tehtiin porakoneella. Fehmarnbeltin tunneli valmistuu mereen upotettavista valtavista betonielementeistä, ja tunnelista tulee myös maailman pisin yhdistetty autotie- ja rautatietunneli.

Tunneli on suunniteltu vaihtoehdoksi nykyiselle Rødbyn ja Puttgardenin lauttaliikenteelle, joka kuljettaa miljoonia matkustajia vuosittain. Ylitys lautalla kestää 45 minuuttia, mutta tulevan tunnelin kautta vain seitsemän minuuttia junalla ja 10 minuuttia autolla. Alla video rakennusprojektin toteutustavasta.

Lue myös: Ford kokeilee ajovalotekniikkaa, joka heijastaa informaatiota tiehen