Kinga Cichewicz / Unsplash
02:25 - 14.08.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Naama turvoksissa aamulla? Syy kannattaa selvittää

Kaikille kauneuteen liittyville asioille ei voi tehdä mitään, mutta onneksi monille voi.

Yksi kauneuteen liittyvä asia, joka ilmenee usein aamulla, on kasvojen turvotus. Se ei imartele ketään, mutta onneksi sitä voi yrittää estää tapahtumasta. Ensin on syytä selvittää, miksi kasvot näyttävät aamuisin turvonneilta. Sen jälkeen voi jättää tekemästä asian, joka aiheuttaa sitä.

On monta tekoa, jotka turvottavat kasvoja, joka näkyy kasvoilla varsinkin aamuisin. Moni niistä liittyy siihen mitä tulee syötyä ja juotua edellisen päivän aikana. Jos et halua, että kasvosi näyttävät aamulla turvonneilta, älä juo edellisenä päivänä tai iltana alkoholia. Se on aika varma keino turvottaa kasvoja, koska alkoholi poistaa kehosta nesteitä ja silloin keho yrittää torjua kuivumista siten, että nestettä poistuisi kehosta normaalia vähemmän. Tuo ylimääräinen neste näkyy esimerkiksi kasvoilla ja silloin kasvot näyttävät turvonneilta.

Muita asioita, joita ei kannata pistää kurkusta alas, jos ei halua kasvojen turvotusta, ovat kaikki liian suolaiset syötävät. Jos kehossa on liikaa suolaa, kehoon jää normaalia enemmän nestettä, jotta suolapitoisuudesta ei tulisi liian korkea. Ylimääräinen neste näkyy kasvoilla, kuten alkoholin juomisen kohdalla.

Kasvoissa voi esiintyä turvotusta myös allergioiden takia. Myös kaikki mikä voi aiheuttaa kehoon tulehduksia, voi näkyä kasvojen turvotuksena. Nämä eivät onneksi ole pysyviä tiloja, ja allergioihin esimerkiksi siitepölyallergiaan löytyy monia hoitokeinoja, joista aiemmassa uutisessa kerrottiin kuinka oireet saa kuriin ilman lääkkeitäkin.

Yksi syy kasvojen turpoamiseen yön aikana liittyy yksinkertaisesti vain painovoimaan, joka vetää kasvoja alaspäin ja saa ne näyttämään turvonneilta. Painovoimalle ei tosin voi tehdä mitään. Päivän aikana tulee seisottua ja istuttua paljon, joka voi johtaa turvottaa jalkoja. Kun sitten yöllä on makuuasennossa, turvotusta voi samalla tavalla tulla kasvoihin, jolloin painovoima kohdistuu kasvoihin.

Apukeinoja aamuisen kasvoturvotuksen vähentämiseksi

Jos juot aamulla kahvia, se voi vähentää kasvojen turvotusta. Kahvia ei ole pakko juoda, jos ei esimerkiksi pidä sitä. Myös kofeiinia sisältävät kasvoille tarkoitetut kosmetiikat vähentävät turvotusta.

Kannattaa käyttää öisin kahta tyynyä, jos yhdellä tyynyllä nukkuessa kasvot näyttävät aamuisin turvonneilta. Kaksi tyynyä antaa mahdollisuuden nukkua asennossa, jossa kasvoille ei kohdistu yön aikana liikaa painetta.

Säilytä kosmetiikka, jota laitat aamuisin kasvoillesi, kylmässä. Kylmä vähentää turvotusta. Muista myös juoda päivän aikana tarpeeksi vettä ja varmista, että saat nukuttua tarpeeksi. Kaikki tämä voi vähentää aamuista kasvojen turvotusta.

Lue myös: Tutkimus: Jopa puolet tytöistä käyttää filttereitä "näyttääkseen paremmalta" sosiaalisessa mediassa

artikkelin avainsanat:
terveys turvotus