Pixabay
02:40 - 02.08.2022 / maailmalta / Markku Leppilampi
Pentagon: Venäläisten joukkojen taistelutahto rappeutumassa aseavun takia

Yhdysvaltain puolustusministeriö hyväksyi äskettäin 270 miljoonan dollarin avustuspaketin, joka sisältää lisää HIMARS-raketinheittimiä, itsemurha-drooneja ja ammuksia. Yhdysvaltain uusimmassa paketissa Ukrainalle on aseiden lisäksi myös erilaisia varusteita ja varaosia.

Popular Mechanics kertoo [lähde] Yhdysvaltojen käyttäneen tai sitoutuneen käyttämään 9,8 miljardia dollaria Ukrainalle tarkoitettuun sota-apuun Venäjän hyökkäystä vastaan. Apua on luvassa senkin vuoksi, että Ukraina on todistanut pystyvänsä menestymään taistelukentällä.

Pentagonin mukaan sotilaallinen apu ja pitkittynyt sota on johtamassa taistelutahdon romahtamiseen Venäjän joukoissa. Tämä näkyy väitetysti niin rivisotilaissa kuin upseereissakin, ja on johtanut ainakin taisteluista kieltäytymiseen tai sotilaskarkuruuteen.

Pentagonin vastikään julkaisemassa tiedotteessa käsiteltiin useissa kohdissa taistelutahdon ongelmia Venäjän riveissä. Lisäksi Pentagonin mukaan taistelutahtoa Venäjän armeijassa nakertaa myös epäpätevyys, korruptio ja huono koulutus, jotka johtavat henkilöstö- ja kalustomenetyksiin.

artikkelin avainsanat:
sota tech Ukraina Venäjä