Verkkokauppa.com
09:28 - 03.06.2022 / viihde / Findance
Verkkokauppa.com otti käyttöön uuden varastoautomaation - 36 robottia hoitaa tuotteiden liikuttelun

Verkkokauppa.com on ottanut käyttöön uuden varastoautomaatiojärjestelmän Helsingin Jätkäsaaressa.

AutoStore-järjestelmän kapasiteetti käsittää 25 000 tuotenimikettä ja se pystyy poimimaan ja toimittamaan jopa tuhat tuotetta tunnissa.

- Kaikkialla verkkokaupassa kilpaillaan nyt nimenomaan toimitusten vauhdilla ja varmuudella eli sillä, kuinka nopeasti tuote on kuluttajan kädessä - haluaa hän sitten noutaa tuotteen myymälästä tai tilata kotiin. Investoinnin ansiosta Jätkäsaaren myymälän tuotevalikoima kasvaa peräti 30 prosenttia, ja samalla tuotteiden toimitus nopeutuu huomattavasti, Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka kertoo.

AutoStore-järjestelmässä tuotteiden liikuttelu tapahtuu 36 robotin avulla. Samalla Verkkokauppa.com siirtyy käyttämään kokonaan kierrätysmateriaalista valmistettuja pahvilaatikoita.


- Kovan kilpailun verkkokaupassa voitetaan panostamalla toimituskokemukseen niin tilauksen seurannan kuin sen toimitustavan, -ajan ja -paikankin osalta. Myös niin kutsuttu last mile -toimitusketjumalli tulee Suomessakin kehittymään lähitulevaisuudessa. Samaan aikaan entistä useampi suomalainen tulee haluamaan lisäpalveluita - vaikkapa että uusi laite asennetaan käyttövalmiiksi kohteessa ja vanha laite viedään samalla pois, Porkka tuumii.

artikkelin avainsanat:
robotit tech verkkokaupat Verkkokauppa.com