Alamy / AOP
03:10 - 22.05.2022 / viihde / Markku Leppilampi
Kuka tahansa netin käyttäjä voi nyt aiheuttaa kaaosta Venäjällä - kohteena muun muassa FSB ja sotilaspoliisi

Sotaa voi käydä etenkin nykymaailmassa monella tavalla. TechSpot kertoi [lähde] eräästä tavasta, joka varmasti raivostuttaa Venäjän linjojen takana.

Ukrainan puolella olevat hakkerit ovat luoneet botin, joka tuhlaa venäläisten viranomaisten aikaa. Kyseinen botti soittelee venäläisille viranomaisille ja myös tallentaa käydyt puhelut.

Haktivistiryhmä Obfuscated Dreams of Scheherazade on botin takana. Botti muodostaa konferenssipuhelun useiden valtion tahojen välille, jolloin jokainen taho luulee toisen soittavan. Tarkoituksena on paitsi tuhlata hallinnon aikaa niin myös tukkia puhelinlinjat. Automaattiset bottipuhelut soivat väitetysti taukoamatta Venäjällä.

Hakkerointiryhmä perusti verkkosivuston nimeltään Waste Russian Time Today. Sivustolla vierailevat käyttäjät voivat halutessaan aloittaa puhelun satunnaisten venäläisten virastojen välillä, ja samalla voi kuunnella kaaosta, kun viranomaiset yrittävät selvittää kuka soittaa kenelle ja miksi.


- Jos olet puhelimessa, et voi pudottaa pommeja tai koordinoida sotilaita, haktivistiryhmä sanoi.

Botti soittelee ainakin Putinin lehdistöjoukoille, duuman työntekijöille, sotilaspoliisille ja Venäjän tiedustelupalvelulle FSB:lle. Botti toimii myös omin päin ilman nettikansalaisten osallistumistakin.


Soittoja menee keskitason hallintovirkailijoista aina korkea-arvoisille poliitikoille saakka. Ryhmä aikoo myös jatkaa numeroiden lisäämistä tietokantaansa.

Lue myös: Venäläiset haastoivat Applen oikeuteen - vaativat miljoonia ruplia

artikkelin avainsanat:
tech Venäjä