Suhyeon Choi / Unsplash
03:10 - 09.05.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Alkoholi lentokoneessa - Kannattaako lennolla välttämättä juoda alkoholia?

Oletko lähdössä lennolle ja mietit, juodako lennon aikana alkoholipitoisia juomia?

Siihen liittyy monta huonoa asiaa, mutta jos haluat silti tehdä sen, tee se hyvien ohjeiden mukaisesti. Silloin lentomatkastasi tulee mukavampi eikä alkoholin vaikutukset tule yllättämään sinua.

Näistä syistä alkoholia ei kannata juoda koneessa

Moni tilaa lentokoneessa olutta, viiniä tai drinkkejä. Kun koneessa juo alkoholia, sen kanssa pitää olla vieläkin varovaisempi kuin yleensä. Jos sitä juo rentoutumisen takia, kannattaa muistaa, että sen juominen myös väsyttää.

Koneessa on kuiva ilma, jolloin nestehukan todennäköisyys kasvaa, jos ei juo tarpeeksi vettä. Alkoholin juominen vain lisää nestehukan mahdollisuutta. Kun alkoholin lisäksi olisi hyvä juoda myös vettä, se tarkoittaa myös yhä useampaa WC-käyntiä.


Jos lennon aikana on tarkoitus nukkua, kannattaa miettiä tarkoin juodako ennen nukahtamista alkoholia. Moni voi luulla, että se auttaisi nukahtamaan, mutta siitä voi olla vain haittaa eikä saa nukuttua kunnollista unta. Vessahätäkin voi herättää kesken unien, jos on juonut liikaa.

Koneessa voi tulla yllätyksenä se, kuinka helposti alkoholi nousee päähän. Koneessa istutaan paikoillaan eikä humaltumista huomaa silloin helposti. Kun sitten nousee penkiltä ylös, esimerkiksi vessakäynnin takia, voi tulla yllätyksenä, kuinka käveleminen onkin vaikeaa, kun pää on sekaisin.

Alkoholi vähentää estoja. Joistakin se voi tehdä silloin muita matkustajia ärsyttävän tyypin. Se voi johtaa ongelmiin, jos tulee sanottua muille jotain loukkaavaa tai muuta, jota muut matkustajat eivät halua kuulla.


Näiden ohjeiden avulla voit ehkä juoda koneessa alkoholia

Jos luulet, että osaat juoda koneessa alkoholia sinulle sopivan määrän ja pystyt huolehtimaan samalla nestetasapainostasi, voit toki nauttia koneessakin alkoholipitoisia juomia.

Sitä ei kannata tehdä tyhjään vatsaan, koska silloin voi tulla helposti huono oli ja alkoholi voi mennä helpommin päähän. Tilaa samalla myös jotain syötävää, jos olet lähtenyt lennolle nälissäsi.

Muistathan, että jos sinun pitää ajaa autoa vielä samana päivänä, alkoholia ei pidä juoda. Sellainen voi unohtua, jos on vaikka vuokrannut määränpäässä auton. Silloin joku muu joutuu ajamaan autoa puolestasi tai joudut siirtämään vuokrausta päivällä.

artikkelin avainsanat:
alkoholi lentokone matkailu