Sergio Azenha / Alamy / AOP
10:28 - 29.11.2021 / viihde / Findance
Padel noussut huippusuosioon - vinkkejä padel-harrastajille

Espanjalainen padel-valmentaja Nacho Porto kertoo nyt viisi vinkkiä suureen suosioon nousseen padel-pelin uusille harrastajille.

Padel Club Finlandin valmennuspäällikkönä toimiva Porto korostaa erityisesti mailan valintaa. Esimerkiksi Padel Club Finlandin klubeilla on tarjolla testimailoja.

- Paras maila on sellainen, että se tuntuu juuri sinun kädessäsi hyvältä. Mailan tasapainolla on merkitystä. Jos mailan painopiste on lähempänä mailan kärkeä, lyöntiin saa enemmän voimaa. Mikäli paino on enemmän mailan varressa, se parantaa mailan hallittavuutta. Mailojen hintaerot perustuvat usein materiaaleihin. Älä koskaan osta mailaa kokeilematta. Kannattaa mahdollisuuksien mukaan pelata ainakin yksi ottelu ennen ostopäätöstä. Porto vinkkaa.

Myös kengillä on suuri merkitys.

- Kengät ovat merkittävässä roolissa sekä miellyttävän pelikokemuksen vuoksi että loukkaantumisten välttämiseksi. Itse suosittelen padelin tai tenniksen massakentille kehitettyjä kenkiä. Niissä on paras pito, mikä on tärkeää padelissa tehtävien suunnanmuutosten takia. Varsinkni enemmän pelaavalle kengät ovat järkevä sijoitus.

Niin tekniikalla kuin taktiikallakin on väliä.

- Padel on sekä omaa tasaista suoritusta ja sitä, että pakotetaan vastustaja virheisiin. Hyvän lyöntitekniikan lisäksi taktinen osaaminen, kuten sijoittuminen ja liikkuminen kentällä ovat avainasemassa. Toisin kuin tenniksessä, jos on sijoittunut kentän taka-alueelle, niin kannattaa rauhassa pysyä puolustuskannalla - ei hyökätä. Suosittelen katsomaan videolta ammattilaisten pelejä ja seuraamaan heidän liikkeitään.

Porto kehottaa lajista innostuneita ottamaan valmennustunteja, vaikka olisit pelannut jo pidempäänkin.

Padel on joukkuepeli ja kommunikointi yhdessä parin kanssa johtaa parempaan lopputulokseen.

- Teoriassahan liikkuminen kentällä on yksinkertaista. Olet linjassa parisi kanssa kaikissa muissa tilanteissa, paitsi kun hän syöttää. Hyökkäystilanteessa olette parisi kanssa verkolla, ja puolustaessa kentän takaosassa syöttöviivan takana. Kokemuksen ja pelitaitojen karttuessa sijoittuminen ja liikkuminen muuttuvat monipuolisemmaksi.