Disney+
06:21 - 13.11.2021 / elokuvat / Findance
Yksin kotona - Oma koti kullan kallis on todellinen nostalgiapaukku - Disney+ julkaisi jatkoa ysäriklassikolle

Disney+ on julkaissut jatkoa legendaariselle ysärielokuvalle Yksin kotona (Home Alone).

Dan Mazerin ohjaama Yksin kotona - Oma koti kullan kallis (Home Sweet Home Alone) ei lähde erityisesti uudistamaan nimikettä, vaan tuo vanhan klassikon uudelle sukupolvelle ja katsottavaksi perheille, joissa vanhemmat takuulla muistavat alkuperäisen.

Yksin kotona - Oma koti kullan kallis - Archie Yates - Max Mercer
Disney+

Archie Yates on Max Mercer, joka jää erehdyksessä kotiin hänen perheensä ja sukunsa sännätessä Japaniin kahdella eri lennolla. Ennen lomareissua Max oli vieraillut asuntonäytössä helpottamassa vessahätäänsä, mikä oli saanut Pam (Ellie Kemper) ja Jeff McKenzien (Rob Delaney) uskomaan hänen varastaneen arvokkaaksi osoittautuneen nuken. Talousvaikeuksista kärsivät McKenzien pariskunta haluaa nuken heti takaisin vaikka sitten murtautumalla Mercerien kotiin. Panoksena on heidän talonsa, jota heidän ei tässä tapauksessa tarvisi myydäkään vastoin varsinkin lastensa tahtoa.

Yksin kotona - Oma koti kullan kallis - Ellie Kemper - Rob Delaney
Disney+


Yksin kotona - Oma koti kullan kallis on varsin perinteinen - suorastaan nostalginen - perhekomedia. Elokuva on tosin suunnattu yli 9-vuotiaille ja moni saattaa haluta hieman keskustella lastensa kanssa Max Mercerin sotiessa murtovarkaita vastaan melko rankoillakin tavoilla.

Archie Yates ei ehkä yllä aivan yhtä säväyttävään roolisuoritukseen kuin Macaulay Culkin aikanaan, mutta elokuvaa katsovista lapsista on varmasti riemukasta, miten hän taistelee onnistuneesti kahta pöhköä aikuista vastaan (mm. kevytkola ja Mentos -purkaus)

Yksin kotona - Oma koti kullan kallis - Devin Ratray - Buzz McCallister
Disney+


Perheen aikuiset saattavat tuumata, että "eipä ole taaskaan alkuperäisen voittanutta", mutta ainakin lapsilla on hauskaa. Aikuisillekin on leffaan piilotettu muutama yksityiskohta, joissa viitataan alkuperäiseen elokuvaan. Samalla myös varmistetaan, että nämä tapahtuvat samassa maailmassa: Devin Ratray palaa lyhyesti Buzz McCallisterin rooliinsa - nyt poliisina.