Paramount+
08:10 - 28.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Suosikkisarja Dexter jatkuu 8.11. - Dexter: New Blood sijoittuu 10 vuotta päätösjakson jälkeen

Suosittu Dexter saa jatkoa 8. marraskuuta.

Dexter: New Blood -minisarjaa esittää Suomessa viikottain Paramount Plus -suoratoistopalvelu.

Sarja koostuu kymmenestä jaksosta ja pääosaan Dexter Morganiksi tekee paluun Michael C. Hall.

Dexter: New Blood sijoittuu kymmenen vuotta sen jälkeen, kun hän katosi hurrikaani-Lauran pyörteisiin ja jatkaa nyt elämäänsä New Yorkissa kuvitteellisessa, lumisessa Iron Laken pikkukaupungissa.

Hän yrittää omaksua uudenlaisen elämäntavan, mutta odottamattomat tapahtumat aktivoivat jälleen Dexterin menneisyyden Dark Passenger -traumat.

Dexterin siskoa Debra Morgania näyttelee edelleen Jennifer Carpenter. Dexterin teini-ikäisen pojan roolissa puolestaan nähdään Jack Alcott.

Sarjaa tähdittävät myös Julia Jones (The Mandalorian), Alano Miller (Sylvie’s Love), Johnny Sequoyah (Believe) ja Clancy Brown (The Crown, Billions). Sarjan käsikirjoittajaksi palaa Clyde Phillips.


Dexter-ilmiö

Vuonna 2006 startannut Dexter nousi valtaisaksi tv-ilmöksi. Yhdysvaltalaisen Showtime-kanavan tuottamaa sarjaa esitettiin Suomessa Nelosella ja Canal+:lla. Alkuperäista sarjaa tehtiin yhteensä kahdeksan tuotantokautta vuoteen 2013 asti.

Michael C. Hall palkittiin Dexter Morganin roolista Emmy-palkinnolla. Lisäksi John Lithgow pokkasi Emmy-postin Arthur Mitchellin roolistaan. Sarja keräsi Yhdysvalloissa tv-ruutujen ääreen 2,6 miljoonaa katsojaa neljännen tuotantokauden päätösjaksollaan. Lukema oli tuolloin suurin Showtime-alkuperäissarjalle koskaan. Katsojaluvut laskivat, mutta viimeisen tuotantokauden aloitusjakso pisti vielä paremmaksi yli 3 miljoonan katsojan noteerauksella.


Michael C. Hall

50 vuotta helmikuussa täyttänyt Michael C. Hall nousi pinnalle HBO-draamasarjasta Mullan alla (Six Feet Under). Dexter oli hänelle henkilökohtaisesti vielä suurempi läpimurto, mutta hän ei kuitenkaan saanut suosikkisarjan jälkeen suuria rooleja kameran edestä. Hallin on voinut bongata Dexterin jälkeen mm. sarjoista Safe ja Shadowplay sekä Netflix-trilleristä In the Shadow of the Moon. Vuosina 2014 ja 2015 hän esiintyi lisäksi Broadway-musikaalin, Hedwig and The Angry Inch, pääosassa.

Hall on myös muusikko! Hän laulaa yhtyeessä nimeltä Princess Goes to the Butterfly Museum. Yhtye julkaisi ensimmäisen EP:nsä viime vuoden huhtikuussa.

Dexter-romaanit

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi perustui Jeff Lindsayn vuonna 2004 ilmestyneeseen romaaniin Darkly Dreaming Dexter.

Lindsay on julkaissut kahdeksan Dexter-kirjaa, mutta tv-sarja lähti ensimmäisen kauden jälkeen täysin omille linjoilleen. Toistaiseksi Dexter-kirjoja ei ole ilmestynyt suomeksi.

Lisäksi Lindsay käsikirjoitti kaksi Dexter-sarjakuvatarinaa. Marvel Comics julkaisi tarinat Dexter ja Dexter: Down Under, jotka sijoittuivat tv-sarjan sijasta romaanien Dexter-maailmaan.

Amerikkalaiskirjailija Lindsay nähtiin cameo-roolissa Dexter-sarjan kolmannen tuotantokauden 10. jaksossa.

Dexter: New Blood - traileri