WSOY
07:10 - 17.09.2021 / viihde / Findance
Ilkka Remes julkaisee uuden trillerin Lohikäärmeen isku - "maailmalta pimitettävä salaisuus tuo suurvallat taistelemaan Suomeen"

Ilkka Remeksen Lohikäärmeen iskussa Kiinan kommunistinen puolue ulottaa lonkeronsa Suomen ytimeen.

Lohikäärmeen isku alkaa suomalaissotilaiden arkkujen tuonnilla Helsinki-Vantaalle. Heidät surmanneen hyökkäyksen tutkintaan osallistuva Supon virkailija saa poliittisesti ohjatut potkut — ja alkaa itsenäisesti tutkia pääministeripuolueen asioita totuuden paljastaakseen. Siitä alkava hengenvaarallinen kujanjuoksu johtaa suurvaltojen salaisimpien tiedusteluyksiköiden suuroperaation Suomessa.

”Tappio Afganistanissa on viimeisin osoitus ihmisoikeuksia polkevien hallintojen vuosia jatkuneesta voittokulusta, jonka edessä demokratiat ovat yhä vakavammin uhattuina”, kirjailija Ilkka Remes sanoo.

”Kun liuta länsimaiden parlamentteja tuomitsi yhdessä taannoin Kiinan puuttumisen EU-maan sisäisiin asioihin, Suomi jättäytyi pois yhteisestä julkilausumasta sumeiksi jäävin ’ei ole tapana’ -perustein, jotka lännessä liitettiin suomettuneisuuteen”, Remes sanoo.


Lohikäärmeen iskussa pääministeri pyrkii estämään puoluettaan uhkaavan skandaalin. Demokratian toimivuuden perusta on kansalaisten luottamus poliitikkoihin ja virkakuntaan, mikä on tosielämässäkin ollut Suomessa koetuksella.

Remeksen mukaan viimeistään pandemia näytti konkreettisesti, kuinka hallinnon valtataisteluissa kansalaisten etu on toisarvoinen ja ideologiat ohittavat niin kansanterveyden kuin maan edunkin. Poliittinen ohjaus puolueiden hyväksi ulottuu kaikille elämänaloille valtiontalouden tarkastustoiminnasta vähävaraisten ongelmapelaajien rahoittamiin puoluejärjestöihin. Rakenteelliseen, piilevään korruptioon puoluevalta ei halua kajota missään oloissa.

”Kiinan kommunistinen puolue on kiristänyt otettaan globaalisti ja levittänyt vaikutusvaltansa Suomeenkin”, Remes sanoo. ”Se on systemaattisesti manipuloinut lännen mielipidettä koronaan liittyvässä perustavanlaatuisessa kysymyksessä, jota myös Lohikäärmeen iskussa käsitellään.”


Ilkka Remes on Suomen suosituin jännityskirjailija. Lohikäärmeen isku on hänen 25. trillerinsä. Remes on kirjoittanut myös kahdeksan nuortenkirjaa.

Ilkka Remes
Lohikäärmeen isku
WSOY 2021, 441 sivua
Teos on saatavilla painettuna sekä e- ja äänikirjana.

artikkelin avainsanat:
Ilkka Remes Lohikäärmeen isku WSOY