Pasi Tiitola / Tampereen Raitiotie Oy
18:10 - 15.09.2021 / viihde / Findance
Tampere: Ratikan kahdeskymmenes vaunu saapuu torstaina

Tampereelle saapuu kahdeskymmenes raitiovaunu torstaina 16. syyskuuta. Nyt saapuva vaunu on viimeinen raitiotien osalle 1 tilattu Tampereen Ratikka.

Kahdeskymmenes Ratikka saadaan Tampereelle torstai-iltana ja sen purku raiteelle tehdään perjantaina. Vaunu tullaan näkemään liikenteessä ensi viikosta lähtien. Tampereen raitiotien osalle 1 oli alun perin tilattu 19 raitiovaunua, mutta kahdeskymmenes vaunu on päätetty rakentaa varaosiksi tarkoitetuista osista.

Tampereelle on odotettavissa syksyn aikana vielä yksi vaunutoimitus, kun lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka palaa takaisin kotipesään. Tampereelle osittain keskeneräisenä viime vuoden toukokuussa saapunut Tampereen Ratikka palautettiin viime vuoden marraskuussa takaisin tehtaalle varusteltavaksi ja se saadaan takaisin syksyllä. Vaunu tulee toimimaan sekä liikennöinnissä että testiratikkana.


- Tampereen Ratikan liikennöinnissä on käytössä säännöllisesti 15 raitiovaunua. Varavaunuja tarvitaan liikennöinnin sujuvuuden takaamiseksi. Lisäksi on hienoa, että voimme varata osan lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan normaalista liikennöintiajasta raitiotiejärjestelmässä tehtävään testaamiseen, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoo.

Tampereen Ratikat valmistetaan Kajaanissa, Skoda Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalla. Tampereen Ratikka on tähän mennessä kooltaan suurin Pohjoismaissa valmistettu raitiovaunu.