Sanna Ikäläinen
06:10 - 07.09.2021 / viihde / Findance
Kikka Seppä julkaisee uutuuskirjan Ei mitään pikku naisia

Oli marraskuu ja Kikka Sepän viisikymmentävuotisjuhlat kolkuttelivat ovella. Pukeutumisneuvojamestari oli kuvitellut yrittäjyyden tuovan mukaansa mainetta ja menestystä, mutta pienyrittäjän todellisuus olikin köyhyysrajan alapuolella värjöttelemistä löyhä hirttosilmukka kaulassaan, silpputuloja, asumistukea, tyhjiä päiviä ja hirveää ahdinkoa.

Kikka Sepän rankoista kokemuksista syntyi hykerryttävän hauska ja lämminhenkinen Ei mitään pikku naisia –uutuuskirja, jossa pukeutumisneuvojamestari ammentaa voimaa hankalaan elämäntilanteeseensa historian suurnaisilta.

Muun muassa Bysantin keisarinna Theodoran, arkkitehti-muotoilija Aino Aallon ja taiteenkerääjä Peggy Guggenheimin elämäntarinat ja opetukset rohkaisivat häntä jälleen löytämään itsevarmuutensa ja kulkemaan kohti unelmaansa.

Aseistariisuvan itseironisella ja valloittavalla tyylillään Seppä kertoo, mitä me kaikki voimme oppia historian häpeämättömiltä naisilta, ja miten hän itse löysi voiman ja rohkeuden myöntää epäonnistuneensa yrittäjänä. Myös rakkaus eläimiin, ja erityisesti pieneen Pipsa-koiraan, antoi Sepälle voimaa lopettaa yrityksensä ja aloittaa uusi elämä.


“Olin työtön, keski-ikäinen, vailla korkeampaa koulutusta hääräilevä ja jokseenkin yhteiskunnan rattailta tippunut nainen, jonka pitäisi tehdä elämälleen jotain järkevää ja hyvin pian. Suurenmoista pukeutumisneuvojamestarin uraa ei ollut näköpiirissä. Eikä sellaista ollut koskaan edes ollut. Olin ollut niin kiintynyt ajatukseen hienosta urastani, etten ollut tajunnut eläneeni vuosi toisensa jälkeen reippaasti köyhyysrajan alapuolella.”

Kikka Seppä (s. 1967) on tietokirjailija ja entinen pukeutumisneuvojamestari. Hän opiskelee kulttuurituotantoa Humanistisessa ammattikorkeakoulussa.


Ei mitään pikku naisia ilmestyy painettuna, sähkökirjana sekä Annu Valosen lukemana äänikirjana.