Pirkanmaan ELY-keskus
02:10 - 15.07.2021 / viihde / Findance
Ylöjärvi: Linja-autopysäkin parantaminen käyntiin Soppeenmäessä

Kuruntien ja kantatie 65:n välisen rampin parantaminen alkaa Ylöjärvellä linja-autopysäkin laajennustöillä. Matkatien kolmen pysäkin kokonaisuus toimii Ylöjärven kaupungin keskuspysäkkinä.

Pirkanmaan ELY-keskus laajentaa yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa Matkatien, eli Kuruntien ja kantatie 65:n välisellä rampilla (maantie 23528) olevaa linja-autopysäkkiä. Pysäkin läheisyyteen rakennetaan katettu polkupyöräkatos. Nykyinen matkustajien pysäkkikatos säilyy entisellä paikallaan. Kun rakennustyöt syksyllä ovat valmistuneet, laajennettua linja-autopysäkkiä voi käyttää samanaikaisesti kolme linja-autoa nykyisen yhden sijaan.

Matkatien kolmen pysäkin kokonaisuus on Ylöjärven kaupungin tärkein keskuspysäkki, eli solmupysäkki, jossa on vaihtoja linja-autosta toiseen, ja lisäksi pysäkkien lähietäisyydellä Matkatien liityntäpysäköintialue. Rampilla olevan pysäkin laajentaminen tehostaa pysäkin toimintaa solmupysäkkinä.


Rakennustyöt valmiiksi lokakuussa

Parantamistöiden yhteydessä kevyen liikenteen väylän linjausta muutetaan kulkemaan pysäkin kautta. Tievalaistus ja ajoradan nykyinen, pahoin urautunut päällyste uusitaan ilta- ja yötyönä.

Rakennustyöt käynnistyvät heinäkuussa viikolla 29. Työt valmistuvat tämän vuoden lokakuussa. Parantamisen jälkeen tien hoito- ja ylläpitovastuu siirtyy Ylöjärven kaupungille.

Töiden kustannusarvio on noin 230 000 euroa, joista vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Ylöjärven kaupunki. Urakoitsijana toimii Destia Oy.

artikkelin avainsanat:
joukkoliikenne Pirkanmaa Ylöjärvi