Cinematic
12:10 - 22.06.2021 / elokuvat / Findance
Aku Louhimiehen OMERTA 6/12 -elokuvasta uusi traileri - Jasper Pääkkösen seuraksi myös Cathy Belton ja Pertti Sveholm

Aku Louhimiehen OMERTA 6/12 -toimintatrilleristä on julkaistu uusi teaser-trailer. Elokuvan päänäyttelijöiden Jasper Pääkkösen, Nanna Blondellin ja Sverrir Gudnasonin rinnalla nähdään lukuisia eturivin näyttelijöitä - uusina niminä joukkoon ovat liittyneet irlantilainen Cathy Belton sekä Pertti Sveholm, jotka molemmat näkyvät uusimmassa teaserissa.

Omerta 6/12 -elokuvan Suomen ensi-ilta koittaa marraskuussa, ja elokuva on tällä hetkellä leikkausvaiheessa. Elokuvasta on nyt julkaistu toinen teaser-trailer, jossa raotetaan elokuvan juonta hieman helmikuussa julkaistua ensimmäistä maistiaista enemmän.

Elokuvan pääosaa, suojelupoliisin Max Tanneria, näyttelee Jasper Pääkkönen. Irlantilainen Cathy Belton (Philomena, Red Rock, Intermission) nähdään elokuvassa Marie Leclairin roolissa. Leclair on Tannerin esimies EU:n poliisivoimien erikoisryhmän operaatioissa. Pertti Sveholm puolestaan näyttelee Peter Nylundia, joka on Tannerin esimies suojelupoliisissa.

Ilkka Remeksen menestyskirjaan perustuva elokuva on herättänyt runsaasti kansainvälistä mielenkiintoa.

”Omerta 6/12 on jo myyty Pohjoismaiden lisäksi Espanjaan, Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin, Luxemburgiin ja Puolaan. On hienoa, että kansainvälinen kiinnostus on tätä luokkaa jo elokuvan valmistumisvaiheessa”, iloitsee tuotantoyhtiö Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norberg.

Omerta 6/12 -elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Cinematic ja osatuottaa virolainen Stellar Film. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa marraskuussa 2021 ja sen levittää SF Studios, joka vastaa myös elokuvan kansainvälisestä myynnistä. Elokuvasta julkaistaan myöhemmin neliosainen televisiosarja, jonka esittää C More. Hankkeen muita rahoittajia ovat Suomen elokuvasäätiö, Business Finland - Audiovisual Production Incentive, Film Estonia cash rebate, Ida-Viru Film Fund ja Tartu Film Fund.

Elokuvan pääyhteistyökumppanit ovat Gigantti, HP, Icepeak ja Kotipizza, ja yhteistyökumppanit BMW, Savox Communications, Arctic Blue Beverages ja WSOY.

Omerta 6/12 perustuu Ilkka Remeksen bestselleriin 6/12 (WSOY 2006). Lopullisen kuvauskäsikirjoituksen elokuvaan on kirjoittanut Jari Olavi Rantala (Tuntematon sotilas) pohjautuen kirjan lisäksi Antti J. Jokisen ja Mika Karttusen käsikirjoitukseen. Omerta 6/12 -elokuvan ohjaa Aku Louhimies. Tuottajina ovat Antti J. Jokinen, Sirkka Rautiainen, Evelin Penttilä ja Mikko Tenhunen. Vastaavat tuottajat ovat Sara Norberg, Mikko Kodisoja, Thomas Fanning ja SF Studiosin Yaba Holst.


SYNOPSIS

Toimintatrillerissä OMERTA 6/12 Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti, kun presidentinlinnaan hyökätään ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi. Tannerin on tehtävä rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja selvittääkseen, kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos. Elokuva perustuu Ilkka Remeksen menestyskirjaan 6/12.


NÄYTTELIJÄT

Omerta 6/12 -elokuvan pääosassa on Jasper Pääkkönen (Da 5 Bloods, BlacKkKlansman, Vikings). Pääkkösen rinnalla avainrooleissa nähdään ruotsalaiset Nanna Blondell (The Inner Circle, Black Widow, Red Dot) ja Sverrir Gudnason (Falling, Borg vs. McEnroe, The Girl in the Spider’s Web, Wallander, Älska mig).

Elokuvan kansainväliseen näyttelijäjoukkoon kuuluvat myös muun muassa ruotsalaiset Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow, Rahalla saa ja Rahalla saa 2, Bullets), Miodrag Stojanovic (The November Man, Rahalla saa, Silta) ja Slaven Španovic (A Perfect Day), kroatialainen Zijad Gracic (tv-sarjat The Paper ja Succession), irlantilaiset Cathy Belton (Philomena, Red Rock, Intermission) ja Michael Yare (Game of Thrones, Line of Duty) sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak (Tenet).

Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Joonas Saartamo, Laura Malmivaara, Wanda Dubiel, Robert Enckell, Nika Savolainen, Andrei Alén, Kris Gummerus, Pekka Strang ja Eero Milonoff.

Katso uusi traileri alla: