Pixabay
20:10 - 09.06.2021 / musiikki / Findance
Ruotsalainen startup Staccs lanseeraa suoratoistopalvelun konserttivideoille - tarjoaa artisteille uudenlaisen kaupallisen mahdollisuuden

Ruotsalainen startup Staccs lanseeraa konserttien suoratoistopalvelun Pohjoismaissa. Se avaa musiikin ystäville ovet legendaaristen konserttihetkien maailmaan ja tarjoaa faneille mahdollisuuden kokea uudelleen suosikkikeikkojaan ilman mainoksia korkeimmalla mahdollisella äänen- ja kuvanlaadulla. Se elvyttää viime aikoina kovia kokenutta musiikkiteollisuutta tarjoamalla uuden, aiemmin hyödyntämättömän tulovirran artisteille.

Staccs on suoratoistopalvelu, jonka tilaaja voi kuluttaa rajattomasti alustan musiikkisisältöä. Staccs keskittyy jakamaan korkealaatuista video- ja äänisisältöä tuottaen maailman suurimman konserttikatalogin yhteen paikkaan. Legendaariset konsertit kuten Queen Live at Wembley Stadium 1986 ja Tupac Live at The House of Blues 2005 ovat alustalla kaikkien katsottavissa kuukausijäsenyyttä vastaan.

Staccsiin lisätään joka viikko uusia konserttitallenteita, jotka musiikkiharrastajien tiimi on valinnut huolellisesti. Alustalta löytyy legendaarisia artisteja Oasiksesta, Queenista, Rolling Stonesista, Bob Marleysta, Patti Smithista, David Bowiesta ja Tupacista Sam Smithiin, Bonnie Raittiin ja Nina Simoneen. Suomalaisista artisteista ensimmäisenä mukana on Apocalyptica.

”Meille liikkeellepaneva voima ensimmäisestä päivästä lähtien on ollut tarjota unohtumattomia, legendaarisia konsertteja ja musiikkidokumentteja itsemme kaltaisille musiikin ystäville. Aikana, jolloin livekonserteissa käyminen on ollut mahdotonta, klassikkojen katsominen ja uudelleen eläminen omalta kotisohvalta on osoittautunut vielä entistäkin tärkeämmäksi”, kommentoi Staccsin perustaja ja operatiivinen johtaja Jonas Sellberg.


Uudenlainen mahdollisuus musiikkiteollisuudelle

Staccsin tuotekehitys alkoi kolme vuotta sitten. Yrityksen perustajat näkivät mahdollisuuden täyttää puuttuva aukko suoratoistomaailmassa samalla musiikkiteollisuutta elvyttäen. Käyttäjäkeskeinen malli suosii sisällön omistajia tekijänoikeusmaksuissa ja tarjoaa uuden, aiemmin hyödyntämättömän tulovirran artisteille. Se perustuu tulojen jakamiseen ja käyttäjäkeskeiseen malliin tekijänoikeuksien omistajien, artistien ja Staccsin välillä.

Kaikki artistien ja oikeudenhaltijoiden tulovirrat korreloivat suoraan fanin kuluttaman sisällön kanssa. Toisin sanoen Staccs jakaa jokaisen tilausmaksun vain fanien kuluttaman videosisällön oikeudenhaltijoiden kesken monien muiden palvelujen käyttämän pro rata -mallin sijaan.

“Digitalisoimalla konsertteja ja tuomalla tallenteet helposti ihmisten saataville avaamme artisteille täysin uuden tulonlähteen, jossa heidän live-esityksensä voivat elää ja löytää uusia katselijoita. Perinteistä keikkavideosisältöä voidaan nyt markkinoida aivan uudella tavalla, jota koko musiikkiekosysteemi voi hyödyntää", kommentoi Staccsin toimitusjohtaja Anders Tullgren.

Staccs on lanseerannut palvelunsa ensimmäisenä Pohjoismaissa ja Baltiassa, mutta laajenee vauhdilla myös muualle Eurooppaan vuoden 2021 aikana. Tulevaisuudessa alustalta löytyy musiikkia jokaiseen makuun ja myös livestriimauksia konserteista.

artikkelin avainsanat:
Staccs suoratoistopalvelut