Maarit Hohteri
20:10 - 31.05.2021 / viihde / Findance
Helsingin kulttuurikeskusten galleriat avautuvat rajoitetusti kesäkuussa

Helsingin kulttuurikeskusten galleriatilat avataan 1.6. alkaen. Gallerioissa saa vierailla kerrallaan enintään puolet normaalista asiakasmäärästä. Monipuoliseen tarjontaan kuuluu muun muassa nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalista inspiroituvia näyttelyitä.

Helsingissä on kuusi kulttuurikeskustasta, joissa on galleriatilat. Gallerioissa esillä oleviin näyttelyihin pääsee tutustumaan maksutta kulttuurikeskusten aukioloaikoina. Tarkemmat tiedot aukioloajoista löytyvät kulttuurikeskusten verkkosivuilta.

Malmitalossa on esillä Alex Blomin näyttely Don’t Shake Hands With the Lonely Kids 19.6.2021 saakka. Näyttelyssä on taidetta identiteettien eri muodoista: akryyli-, vesiväri- ja guassimaalauksia yhdistettynä digitaaliseen taiteeseen. 10.6.-20.8.2021 esillä on näyttely Island of Empathy, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista. Näyttely tarkastelee sekä taiteen parantavaa potentiaalia että yhteiskunnan epäkohtia tutkien empatian, parantamisen ja intersubjektiivisuuden käsitteitä inhimillisen ja ei-inhimillisen välisessä vuorovaikutuksessa.

Kanneltalossa on nähtävissä näyttely Nuori Taide Helsinki 2021: See the Sea - näe meri, koe taide 23.6.2021 saakka. Yhteisnäyttely koostuu 15–26-vuotiaiden nuorten töistä ja inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista. 4.6.-5.9.2021 esillä on Eetu Enqvistin, Nino Hynnisen ja Henri Kotkasen näyttely Climate Confessional – Ilmastotunnustusmajakka. Climate Confessional on interaktiivinen installaatio, joka toimii käyttäjänsä instrumenttina ilmastokriisin käsittelyssä. Näyttely inspiroituu Helsinki Biennaalista.


Kulttuurikeskus Stoassa on esillä Feminist Culture Housen kuratoima What’s the Use of Intersectionality? -näyttely 6.6.2021 saakka. Stoan gallerian ikkunoihin, aukiolle ja lipputankoihin levittäytyvä näyttely käsittelee intersektionaalista feminismiä. Näyttelyyn kuuluu myös viisi striimattavaa verkkokeskustelua. Stoassa on nähtävillä myös Laura Ojan & Satu Leiskon valokuvanäyttely Koti Suomesta 4.7.2021 saakka. Näyttely kertoo nuorista maahanmuuttajista. Karri ”Paleface” Miettinen kuratoi Disruptio-kesänäyttelyn, jossa on esillä teoksia kuudelta valovoimaiselta taiteilijalta 11.6.–8.8.2021.

Vuotalon galleria muuttuu tänä kesänä 12.6.–28.8.2021 jälleen kasvihuoneeksi, jossa aisteja hivelevät paitsi yrtit ja kukat, myös kasvimaailmaa tutkiva taide.

Kulttuurikeskus Caisassa on esillä 30.6.2021 saakka näyttely Kehona – Body Sensing, jossa teokset koetaan koko keholla, koskettaen ja tunnustellen. Caisassa Leipätehtaan sisäpihalla on 3.6.2021 saakka esillä Aleksandra Lemken valokuvanäyttely Meistä – About Us. Näyttelyn tavoitteena on voimaannuttaa ja lisätä etnisiin vähemmistöihin kuuluvien ja rodullistettujen sateenkaari-ihmisten näkyvyyttä Suomessa.


Annantalossa on katsottavissa KELP!-näyttely 28.8.2021 saakka. ANTI-festivaalin kanssa yhteistyössä toteutetun KELP!-projektin näyttely esittelee nuorten mediataiteen tuotoksia ruoka-teeman ympäriltä. Taiteilija Ulla-Maija Alasen näyttelyssä Veden taju 12.6.-28.8.2021 taide ja luonnontiede kulkevat käsi kädessä ja taide toimii ikkunana ympäristökysymyksiin. Alasen työtä ohjaa huoli maapallon veden tilasta. Näyttely inspiroituu Helsinki Biennaalista.

Lisätietoja näyttelyistä kulttuurikeskusten verkkosivuilta.