Jaani Kivinen / Kaiho Republic
18:10 - 09.05.2021 / elokuvat / Findance
Skimbagirls-elokuva tuo yhteen huippunäyttelijät: mm. Samuli Edelmann, Matleena Kuusniemi, Ria Kataja ja Aake Kalliala

Neljä naista, viidennet häät ja Suomen Lappi. Mikä voisi mennä pieleen?

Kotimaisen komedian, Skimbagirls, kuvaukset ovat päättyneet Lapissa.

Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Matleena Kuusniemi, Anna-Maija Tuokko, Ria Kataja, Armi Toivanen, Aake Kalliala, Severi Saarinen, Samuli Edelmann ja Karlo Haapiainen.

Skimbagirlsin ohjaa Marja Pyykkö ja sen on käsikirjoittanut Misa Palander. Skimbagirlsistä on julkaistu tänään ensimmäinen kuva, linkki tiedotteen lopussa.

"Halusin tehdä terävän komedian naisista rinteessä sekä ystävyydestä joka kestää rankimmat nousut ja hurjimmat laskut. Skimbagirls on tarina häistä, jotka ovat niin absurdit että voisivat olla totta. Kankaalle valittu Suomen kovin cast!", kertoo ohjaaja Marja Pyykkö.

Skimbagirls kertoo neljästä ystävyksestä, jotka ovat nuoruusvuosista lähtien tavanneet vuosittain eri laskettelukohteissa. He kutsuvat itseään Skimbagirlseiksi, vaikka he eivät hiihdä metriäkään eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua enää tytöiksi. Naiset kohtaavat jälleen, kun Anna-Maija Tuokon esittämä Emma on menossa naimisiin viidettä kertaa.


Elokuva on kuvattu pääosin Suomen Lapissa, Saariselällä ja Ivalossa, ja se saa ensi-iltansa elokuvateattereissa alkuvuodesta 2022.

Elokuvan tuottavat Liisa Penttilä-Asikainen ja Pete Eklund, Kaiho Republic. Elokuvan rahoittajia ovat Suomen Elokuvasäätiö ja MTV. Skimbagirlsin levittää Nordisk Film.