FX Networks
16:10 - 22.04.2021 / tv-sarjat / Findance
HBO Nordic: Pose-sarjan viimeinen tuotantokausi alkaa 3.5.
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

New Yorkin ballroom-alakulttuurista kertovan Pose-sarjan kolmas ja viimeinen kausi alkaa HBO Nordic -suoratoistopalvelussa 3.5. maanantaina. Historiaa tehnyt, palkittu draamasarja tuo vähemmistöt valokeilaan.

Posen keskiössä on New Yorkin ballroom-kulttuuri. Draamasarjan viimeinen kausi sijoittuu vuoteen 1994: ballroom-elämä on Blancalle (Mj Rodriguez) muisto vain hänen tasapainotellessaan äitiyden, uuden rakkauden ja työnsä ristipaineessa. Samalla AIDS nousee nuorten amerikkalaisten yleisimmäksi kuolinsyyksi ja uudet nousukkaat pakottavat House of Evangelistan jäsenet kamppailemaan jälkeensä jättämästään perinnöstä.

Ryan Murphyn, Brad Falchukin ja Steven Canalsin yhdessä luoma Pose on voittanut Peabody- ja AFI-palkinnot sekä ollut ehdolla Emmy- ja Golden Globe -palkintojen saajaksi. Hyväksynnästä ja yhteenkuuluvuudesta, tuskasta, ilosta, ja periksiantamattomuudesta sekä ennen kaikkea rakkaudesta kertova sarja saa arvoisensa päätöksen tänä keväänä.

“Pose on rakkauskirje ballroom-alakulttuurille, New Yorkille, queer- ja transyhteisölle sekä itselleni. Minä ja sarjan muut tekijät emme koskaan ajatelleet muuttavamme televisiokulttuuria. Halusimme vain kertoa rehellisen tarinan perheestä, sitkeydestä ja rakkaudesta. Kuinka onnekas olenkaan, kun olen saanut tehdä tätä kolmen tuotantokauden verran”, sanoo Steven Canals, yksi sarjan luojista sekä sen vastaava tuottaja, käsikirjoittaja ja ohjaaja.

“Elämäni on muuttunut ikuisiksi ajoiksi Posen ansiosta. Anteeksipyytelemätön draamasarja, jonka keskiössä ovat trans- ja queer-ihmiset, HIV:n tai AIDSin kanssa elävät ihmiset sekä mustat ja latinot on jättänyt lähtemättömän jälkensä kulttuuriimme. Pose on osoittanut, että televisiosarja voi olla menestyvä ja viihdyttävä, ja samalla autenttisesti roolitettu. LGBTQ-ihmisiä on ollut sekä Posen taustajoukoissa että kameran edessä, ja marginalisoidut ihmisryhmät ovat päässeet sarjan myötä huomion keskipisteeksi”, kertoo Posen käsikirjoittaja, ohjaaja ja vastaava tuottaja Janet Mock.


Ennätyksiä rikkonut sarja toi vähemmistöt valokeilaan

Pose teki historiaa jo ensimmäisellä kaudellaan, sillä sarjan päärooleissa nähtiin enemmän transsukupuolisia ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin. Posen rooleissa on myös ennätysmäärä LGBTQ-yhteisöä edustavia näyttelijöitä – vastaavaa ei ole nähty missään muussa draamasarjassa. Diversiteetti näkyi myös kulissien takana, sillä mukana sarjan tekemisessä oli runsaasti muun muassa vähemmistöjä edustavia tuottajia, käsikirjoittajia ja ohjaajia.

Pose-sarjasta tuttu Billy Porter on ensimmäinen avoimesti homoseksuaali mies, joka on voittanut parhaan miespääosan Emmy-palkinnon, ja Janet Mock taas ensimmäinen tummaihoinen transnainen, joka on palkattu televisio-ohjelman käsikirjoittajaksi. Hän on myös ensimmäinen transnainen, joka on koskaan käsikirjoittanut ja ohjannut televisiosarjan jakson.

Pose on Ryan Murphyn, Brad Falchukin ja Steven Canalsin luoma. Kolmikko toimii myös sarjan vastaavina tuottajina yhdessä Nina Jacobsonin, Brad Simpsonin, Alexis Martin Woodallin, Sherry Marshin ja Janet Mockin kanssa. Sarjan ovat tuottaneet 20th Television ja FX Productions.

Posen 3. kausi (7 x 60 min) saa ensi-iltansa 3.5. HBO Nordicilla. Kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistaan ensi-iltapäivänä.

Katso kolmoskauden traileri alla:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
Billy Porter HBO Nordic Mj Rodriguez Pose
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!