Pasi Tiitola / Tampereen Raitiotie Oy
22:10 - 10.04.2021 / viihde / Findance
Tampereen Ratikan kymmenes vaunu saapuu tiistai-iltana - "Kahden ensimmäisen kuljettajakurssin oppilaat ovat päässeet jo itsenäisen ajon vaiheeseen"

Tampereelle saapuu jo kymmenes raitiovaunu myöhään tiistai-iltana 13. huhtikuuta.

Kymmenes Ratikka saadaan Tampereelle tiistaina ja sen purku raiteelle tehdään keskiviikkona. Sen lisäksi, että vaunuja saapuu lisää, Ratikat myös liikkuvat entistä tiuhempaan koe- ja koulutusajojen merkeissä.

– Kahden ensimmäisen kuljettajakurssin oppilaat ovat päässeet jo itsenäisen ajon vaiheeseen, eli he voivat ajaa radalla itsenäisesti ilman ajo-opettajaa. Vaunujen määrän lisääntyminen lisää myös kuljettajien ajotunteja, mikä on meille erittäin tärkeää, Tampereen Ratikan operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala VR:ltä selventää.

Ratikan voi bongata aamukahdeksan ja iltakuuden välillä koko osan 1 alueella Hatanpään valtatietä lukuun ottamatta. Se alue päästään koeajamaan rakennustöiden valmistuttua heinäkuussa.

Ratikka ja raitiotien kunnossapitokalusto ovat pysyvä osa Tampereen liikennettä. Ratikkakaupungin liikennesäännöt ovat saatavissa osoitteessa www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus.

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9. elokuuta.