MTV Oy
06:10 - 07.04.2021 / tv-sarjat / Findance
Talent Suomi -finaali 11.4. - voitosta kisaamassa mm. Julius Rantala, Tinze Twerkers ja Freestyle Street Athletes

Talent Suomi huipentuu finaaliin MTV3-kanavalla sunnuntaina 11.4. klo 19.30.

Yhdeksän esitystä kilpailee yleisön suosiosta ja 30 000 euron pääpalkinnosta. Suorassa lähetyksessä kisaamassa ovat Julius Rantala, Tinze Twerkers, Freestyle Street Athletes, Kangoo Power Team, TR Urban Crew Kids, Unathletic Monkeys, Yhden Joukon Yhtye, Aleksandre Goncharov Dias ja Sirkus Bravuuri.

Finaalin juontaa Mikko Leppilampi ja esityksiä ovat kommentoimassa koko kauden tuomaroineet Krista Siegfrids, Jorma Uotinen, HP Parviainen ja Ernest Lawson.

"Olen ylpeä siitä, että meillä on niin monta mahtavaa talenttia Suomessa! Odotan innolla finaalia, joka tulee olemaan monipuolinen, vauhdikas ja todella viihdyttävä", Siegfrids riemuitsee.

Finaalissa yleisöäänistä ja 30 000 eurosta ovat kilpailemassa:

Muusikko Julius Rantala, 28, Oulu

Julius Rantala hurmaa yleisönsä huiman musiikillisen taituruutensa lisäksi valloittavalla olemuksellaan. Soittamisen riemu välittyi semifinaaleissa kotikatsomoihin asti, ja Julius ansaitsi finaalipaikan katsojien äänten ansiosta. Monipuoliselta tekijältä ei ideat lopu, joten finaaliesityksessäkin yleisö pääsee nauttimaan uudenlaisesta tavasta tuottaa mukaansatempaavaa musiikkia perinnesoittimilla.

Twerk-ryhmä Tinze Twerkers, iät 20–27, Tampere

Tia Maria Sokan eli Tinzen valmentama tanssiryhmä Tinze Twerkers haluaa näyttää, että twerkkaamalla voi saada aikaan hulppean lavashow’n. Semifinaaleissa tavoite saavutettiin upeasti, sillä tanssijat villitsivät tuomariston räjähtävän energisellä vedollaan ja ansaitsivat finaalipaikan katsojaäänillä. Twerkkaaminen antaa ryhmän jäsenille itsevarmuutta, iloa ja voimaa, ja tätä oloa ryhmä haluaa välittää yleisölleenkin.


Street Workout -ryhmä Freestyle Street Athletes, iät 25–30, Helsinki

Tomi Vuorinen, Mikko Laitinen, Benjamin Lundberg ja Jere Rantonen ovat Talent Suomessa tehneet voimistelun tyylisestä street workoutista suurien areenoiden viihdettä. Lajilleen näkyvyyttä hakemaan tullut ryhmä on onnistunut hurmaamaan tuomareiden lisäksi katsojat taidokkuudellaan ja viihdyttävillä esityksillään - hurmaamisesta oman osuutensa on tehnyt myös semifinaaliesityksessä vieraillut kuusivuotias SpiderMan, Leo. Finaaliesityksessä ryhmä haluaa esitellä lajin monipuolisuutta entisestään.

Liikuntaryhmä Kangoo Power Team, iät 25–50, Turku

Krista Siegfriedsin kultanappiesitys Kangoo Power Team esitteli semifinaalissa heittäytymiskykyään muun muassa flamencon, can canin, irlantilaisen kansantanssin sekä charlestonin muodossa. Menevä medley sai loputkin tuomareista rakastumaan heihin ja ryhmän heittäytymiskykyyn, eivätkä katsojatkaan jääneet esitykselle kylmäksi. “Jumppapirkot” keräsivät semifinaaliäänestyksessä äänipotin, joka varmisti ryhmän paikan finaalissa.

Street-ryhmä TR Urban Crew Kids, iät 11–12, Hämeenlinna

Hämeenlinnasta kotoisin oleva TR Urban Crew Kids loisti kotikentällään semifinaalilähetyksessä tarjoillen katsojille menevän ja veikeän tanssiesityksen kujakissojen sielunmaisemissa. Jorma Uotisen kehumaa koreografiaa tuki tanssijoiden säkenöivä ilmaisuvoima. Crew’n taidokkuus teki vaikutuksen myös kotikatsojiin, ja ryhmä lunasti finaalipaikan katsojaäänillä. Tanssijat ovat valmiita pistämään finaalissa parastaan, koska unelmissa siintää palkintorahoilla maksettu tanssiekskursio johonkin lämpimään maahan.


Breakdance-ryhmä Unathletic Monkeys, iät 18–20, Pori

Talent-kilpailua varta vasten koottu tanssiryhmä teki semifinaaleissa tuomareihin syvän vaikutuksen kiusaamista käsittelevällä teoksellaan. Ajatuksia herättänyt esitys inspiroi Ernestin keräämään muut tuomarit kultaisen napin ääreen, ja finaalipaikka oli näin taattu ilman jännittämistä katsojaäänistä. Esityksellään ryhmä toivoi herättävänsä ihmisiä ajattelemaan omaa toimintaansa sekä kiusaajana että hiljaisena hyväksyjänä. Finaaliesityksessä ryhmästä nähdään jälleen uusi puoli ja tapa esiintyä.

Yhden Joukon Yhtye, 61, Tampere

Jouko Mäki-Lohiluoma eli Yhden Joukon Yhtye tarjoili semifinaaleissa HP:n riemuksi menevän rock’n’roll-esityksen, joka oli höystetty letkeillä tanssijoilla ja voimamiehen asulla. Hurriganesin Get On on Joukon mukaan yhtyeen esittämistä kappaleista teknisesti haastavin, ja taidokkuus palkittiin yleisöäänin sekä finaalipaikalla. Finaalissa Yhden Joukon Yhtye aikoo esittää ensimmäistä kertaa Talentin lavalla omasäveltämää musiikkia ja riisua esityksestä kaiken hassuttelun. Tällä esityksellään Jouko haluaa luoda siltaa ihmisten välille musiikin keinoin.

Laulaja Aleksandre Goncharov Dias, 13, Vantaa

Esiintyjäksi syntynyt Aleksandre tarttui semifinaaleissa sekä teknisesti että tunne-ilmaisullisesti haastavaan kappaleeseen; Celine Dionin All By Myselfiin. Vesisateella höystetty esitys meni nappiin, eikä tuomareille jäänyt Aleksandren taidokkaan tulkinnan jälkeen muuta vaihtoehtoa kuin painaa nuorelle lahjakkuudelle kultaista nappia varmistaen näin hänen paikkansa finaalilähetyksessä. Haikeat kappaleet jäävät finaalissa taakse, sillä Aleksandre haluaa viimeisen Talentissa esittämänsä kappaleen olevan täynnä toivoa ja uskoa unelmiin.

Sirkus Bravuuri, iät 9–38, Kuusankoski

Valovoimainen kuusankoskelainen sirkusryhmä valitsi semifinaaleissa instrumentikseen hyppynarut ja toi tuomariston nähtäväksi erittäin viihdyttävän ja monipuolisen esityksen. Kaikki temput eivät lyhyen harjoitusajan vuoksi menneet kuten suunnitelmissa, joten ryhmä lähtee katsojaäänten mahdollistamana finaaliin erittäin motivoituneina osoittamaan, että tällä kertaa esitys menee täydellisesti. Ryhmän repertuaariin kuuluu laaja kattaus sirkustaiteessa hyödynnettyjä tekniikoita, ja finaalissa luvassa on muun muassa vauhdikasta rullaluistintaiturointia sekä ilma-akrobatiaa.