Sanna Vanninen
10:10 - 07.04.2021 / elokuvat / Findance
Tänään tv:stä: Sofi Oksasen romaaniin perustuva Baby Jane -elokuva

Yle TV2 esittää tänään klo 21.00 vuonna 2019 ilmestyneen kotimaisen elokuvan Baby Jane.

Katja Gauriloffin ohjaama Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin perustuva kulmikas rakkaustarina on katsottavissa myös Yle Areena -palvelussa.

Jonna (Rosa Söderholm) saapuu pikkukaupungista Helsinkiin aikomuksenaan opiskella ja viettää jännittävämpää elämää. Hän uppoutuu viattoman innolla kaupungin öiseen sykkeeseen ja joutuu eräänä iltana yökerhosta tullessaan uhkaavaan tilanteeseen.

Pelastajaksi paikalle ilmestyy Piki (Maria Ylipää), ihmeellinen nainen, jonka itsevarmuus lumoaa Jonnan. Ensi hetkestä lähtien Jonna palvoo pelastajaansa. Piki kietoo köytensä hänen ympärilleen ja kiihkeä rakkaussuhde alkaa.

Jonna kokee löytäneensä kaipaamansa jännityksen ja vapauden ja sulkee silmänsä Pikin ongelmilta. Hän ei kaipaa muita ihmisiä Pikin menneisyydestä heidän asuntoonsa, sillä he kaksin yhdessä riittävät.

Tilanteen vaikeutuessa Jonnan on uskallettava nähdä Pikin hätä ja vaikeudet sekä heidän monimutkaisesti kietoutunut riippuvuussuhteensa. Kipeästi Jonna joutuu kokemaan, että vapaus ei muutu mahdolliseksi ellei luovu rakkaimmasta vankilastaan.

Muissa rooleissa nähdään mm. Nelly Kärkkäinen (Bossa), Lauri Tilkanen (Joonatan), Niko Saarela (Eero), Peter Pihlström (Kari) ja Niina Hosiaisluoma (Stuba). Käsikirjoituksen laativat Sofi Oksasen samannimisen romaanin pohjalta Veera Tyhtilä ja Katja Gauriloff.

Katso traileri alla: