Matti Pyykkö
15:10 - 24.03.2021 / viihde / Findance
Savoy-teatterin West Side Story -musikaali saa päätähtensä USA:sta - mukana myös Maria Ylipää, Chike Ohanwe ja Diandra
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

1. syyskuuta ensi-iltaan tuleva Savoy-teatterin West Side Story -musikaali saa päätähtensä Yhdysvalloissa.

Musikaalin roolitus on Suomen oloissa ainutlaatuinen: pääsolistit tulevat Yhdysvalloista. Marian roolin esittää Los Angelesissa asuva Holly Sedillos. Muun muassa Los Angelesin filharmonikkojen solistina esiintynyttä Sedillosia voi kuulla yli 60:ssä tv- ja elokuvatuotannossa, kuten vuonna 2019 ja 2017 ilmestyneissä Star Wars -elokuvissa. Lisäksi Holly Sedillos on esiintynyt mm. Pieni merenneito - ja Kaunotar ja hirviö -musikaaleissa Hollywood Bowlissa.

Musikaalin miespääosaan on kiinnitetty newyorkilainen Christian Mark Gibbs. Gibbs debytoi helmikuussa 2020 Metropolitan-oopperan Porgy and Bess -teoksen solistina. Gibbsin repertuaari kattaa monenlaisia rooleja La Traviatan Alfredosta Taikahuilun Taminoon ja Sondheimin A Little Night Music -musikaalin Frederickiin.

Kansainväliseen solistikaartiin lukeutuvat myös unkarilainen, vastikään Philip Glassin Akhnaten-oopperassa pääosaa esittänyt Zoltán Daragó (Consuelo) ja yhdysvaltalainen laulaja-näyttelijä Adam Hollick (Riff), jonka roolitöihin lukeutuvat mm. Sweeney Toddin Anthony ja Bye Bye Birdien Conrad Birdie. Actionin roolissa kuullaan yhdysvaltalaista tenoria Christopher Faisonia, joka on kuulunut mm. Broadwayn My Fair Lady -musikaalin ensembleen. Kansainvälisten solistien rinnalla esiintyvät mm. Maria Ylipää (Anita), Chike Ohanwe (Bernardo) ja Diandra (A Girl).


West Side Storysta tullaan näkemään totutusta poikkeava tulkinta, jossa ohjaaja Tuomas Parkkinen ja koreografi Ima Iduozee painottavat teoksen klassista asetelmaa vihasta, jolle on vaikea löytää järjellisiä perusteita. Musikaali pohjautuu Shakespearen Romeo ja Julia -näytelmään, jossa kaksi sukua pitävät keskenään vihaa, koska ”niin on aina ollut”.

Savoyn tulkinnassa sekoitetaan kansallisuudet ja ihonvärit, jotta vihanpidon järjettömyys näyttäytyisi entistäkin absurdimpana.

Yhdysvaltalaisen Leonard Bernsteinin säveltämä West Side Story kantaesitettiin Broadwaylla vuonna 1957 ja se on siitä lähtien kuulunut maailman rakastetuimpiin musikaaleihin. Musikaalin tunnetuimpia kappaleita ovat Maria, America, Tonight ja Somewhere. Teos on tunnettu erityisen vaativista laulurooleistaan ja orkestraatiostaan.


West Side Storyn ensi-ilta on Savoyssa 1. syyskuuta 2021.

Musiikin johto: Jonas Rannila

Ohjaus: Tuomas Parkkinen

Koreografia: Ima Iduozee

Orkesteri: Vantaan viihdeorkesteri

Rooleissa mm: Maria: Holly Sedillos (USA), Tony: Christian Mark Gibbs (USA), Chino: Roderick Kabanga, Anita: Maria Ylipää, Bernardo: Chike Ohanwe, Riff: Adam Hollick (USA), A Girl: Diandra Flores, Action: Christopher Faison (USA), Schrank: Carlos Orjuela, A-Rab: Joel Forsström, Baby John: Niklas Rauten, Big Deal: Alen Nsambu, Diesel: Ike Ikegwuonu, Anybodys: Kasper Korpela, Consuelo: Zoltan Darago (Unkari), Francisca: Sarah Verdier (Ruotsi), Rosalia: Nathalia Hyvärinen Kanerva sekä ensemble Leo Ikhilor, Akim Bakhtanoui, Iiris Puustinen, Selma Kauppinen, Josefiina Kotajärvi ja Atiti Iduozee

Esitykset 1.-19.9.2021 Savoy-teatterissa

Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi, kesto noin 3 h väliaikoineen

Musikaalin tuottavat yhteistyössä Savoy-teatteri ja Sublime Music Agency

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!