Rex Features / AOP
00:10 - 04.03.2021 / viihde / Findance
Miesten seksilelut ottaneet harppauksen eteenpäin - avoimuus kasvanut, äly ja automatiikka lisääntyneet

Miesten seksivälinevalikoima on laajentunut ja ominaisuuksiltaan älyllistynyt nopeasti lähivuosien aikana. Samalla niiden suosio on kasvanut ja yleinen suhtautuminen muuttunut entistä sallivampaan suuntaan. Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo, mikä saa miehet viettämään mielellään laatuaikaa seksivälineiden kanssa.

Kaalimato.comin kyselytutkimuksen mukaan noin joka viides (17 %) mies on jo kokeillut tai on vähintään kiinnostunut kokeilemaan seksivälineitä. Tänä päivänä miesten seksivälinevalikoima onkin laajempi kuin koskaan – miehille on tarjolla niin tekovaginoita, masturbaattoreita, penispumppuja ja -renkaita, seksinukkeja, anaalitappeja, eturauhaskiihottimia kuin kivesrenkaita.

– Miesten suosituimpia seksivälineitä ovat ehdottomasti erilaiset tekovaginat, ja niistäkin erityisesti kotelolliset mallit, joissa mies voi itse säädellä tunnelin sisälle muodostuvaa alipainetta. Lisäksi liukuvoiteet ovat aina olleet suosituimpien seksivälineiden joukossa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Avoimuus miesten seksivälineitä kohtaan kasvaa

Miehille suunnattuja seksivälineitä alkoi ilmestymään markkinoille enenevissä määrin noin 70-luvun puolessa välissä, siis tovin verran myöhemmin kuin naisten seksivälineitä. Joidenkin tutkimusten mukaan viitteitä ensimmäisistä miesten seksivälineistä löytyy tosin jo ennen ajanlaskun alkua Aasiasta. Miesten seksivälineiden käytön yleistyminen myöhemmällä ajalla on osin johtanut siihen, miksi suhtautuminen miehille suunnattuihin seksivälineisiin on ollut ja on edelleen jonkin verran ennakkoluuloisempaa kuin suhtautuminen naisten seksivälineisiin.

Uusien sukupolvien myötä asenneympäristö seksiä kohtaan on muuttunut lyhyessä ajassa merkittävästi aiempaa avoimempaan suuntaan.

– On onneksi havaittavissa, että seksivälineitä käyttävää miestä ei nykypäivänä pidetä enää seksuaalisesti jollain tapaa erilaisena tai eriarvoisena. Monilla nuorilla seksivälineet ovat jo niin sanottua vakiokalustoa seksissä, ja on hienoa, että seksivälineiden suhteen osataankin enenevissä määrin olla ennakkoluulottomia ja kokeilunhaluisia, Lavikainen sanoo.


Äly ja automatiikka hyppäsivät seksivälineisiin

Miesten seksivälineet ovat ottaneet aimo harppauksen eteenpäin viime vuosien aikana. Seksivälineissä käytettävät materiaalit ovat kehittyneet aitoa ihoa jäljitteleviksi sekoitemateriaaleiksi. Tekovaginoiden ja masturbaattoreiden tunneleissa on mitä erilaisempia muotoiluja, värinöitä ja liikkuvaa tekniikkaa. Seksinukkejen ulkomuoto muistuttaa puolestaan lähes oikeaa ihmistä, ja monet seksivälineet on varustettu lukuisilla eri ohjelmilla.

Myös äly ja automatiikka on lisääntynyt merkittävästi seksivälineissä, ja useita monitoimivälineitä voi käyttää jopa ilman käsiä. Esimerkiksi yhä useammassa premium-hintaluokan masturbaattorissa on tänä päivänä high-tech-ominaisuuksia, kuten mahdollisuus välineen esilämmitykseen, voihkimisääntely kuulokeliitäntämahdollisuudella, WiFi-yhteys, tuoksuhöyrystin ja jopa automaattinen kuivaustoiminto.

Seksivälineistä nautitaan mielellään pidemmän kaavan mukaan

Vähitellen markkinoille on alkanut nousta multivälineitä, jotka sopivat niin miehille kuin naisille yhdessä ja yksin käytettäväksi. Raja puhtaasti miesten ja naisten seksivälineiden välillä häilyy yhä enemmän myös siksi, että ihmiset ottavat rohkeammin välineitä mukaan yhteisiinkin lemmenhetkiin. Välineillä kiihotetaan toinen toistaan joko fyysisesti tai visuaalisesti.

– Erityisesti näiden monikäyttöisten ja -toimintoisten seksivälineiden kanssa vietetään kunnolla laatuaikaa sekä itsekseen että kumppanin kanssa, ja erilaisista ominaisuuksista nautiskellaan kaikessa rauhassa. Moni mies käyttääkin seksivälineitä tuomaan sessioihin uusia ulottuvuuksia, eikä niistä haeta apua vain pikaisen orgasmin saavuttamiseen, Lavikainen sanoo.