Salico Oy
14:10 - 04.03.2021 / viihde / Findance
Tuorekset-brändi uudistuu - uutuuksina Kukkakaalimuru, Kasvisranskalaiset ja Parsakaalimuru

Suomen suurin pilkottujen hedelmien ja kasvisten toimittaja Salico Oy uudistaa jo suuren suosion saanutta Tuorekset-tuoteperhettä. Brändiuudistuksen tarkoituksena on viestiä kuluttajille entistä selkeämmin, mihin tuotteita voi käyttää ja kuinka nopeaa niiden valmistaminen on. Samalla tuoteperhe laajenee kolmella täysin uudella tuotteella.

Maaliskuussa kauppojen heviosastoille saapuvat uutuustuotteet ovat Tuorekset Parsakaalimuru (300 g), Tuorekset Kukkakaalimuru (300 g) ja Tuorekset Kasvisranskalaiset (350 g). Parsakaalimurun ainoa ainesosa on parsakaali ja Kukkakaalimurun kukkakaali. Kasvisranskalaiset taas on valmistettu porkkanasta, keltaisesta porkkanasta, lantusta ja bataatista.

Kaikki Tuorekset-tuoteperheen tuotteet valmistetaan Suomessa, Salicon modernissa tuotantolaitoksessa Helsingin Kivikossa ja niillä on suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-merkki. Kotimaisia raaka-aineita pyritään käyttämään Tuorekset-tuotteiden valmistuksessa satokausien puitteissa.

– Kätevät kukkakaali- ja parsakaalimurut ovat kuuluneet Salicon tuotevalikoimaan jo useamman vuoden ajan, ja niitä on myyty HoReCa-alan toimijoille. Nyt halusimme tuoda nämä ainutlaatuiset tuotteet myös kuluttajien saataville, Salicon markkinointipäällikkö Tiina Korpiaho kertoo.

Tuorekset-uutuuksilla halutaan tarjota kuluttajille helppo ja nopea tapa lisätä kasvisten määrää arkisessa ruoanlaitossa. Tuorekset tekevät kokkaamisesta entistä vaivattomampaa, ja samalla ne vähentävät hävikkiä.

– Tuttujen tuotteiden avulla kasvisten lisääminen ruokavalioon on helppoa. Tuorekset tarjoavat kuluttajalle kätevän tavan päästä lähemmäs suositeltua päivittäistä puolen kilon kasvistavoitetta, Korpiaho lisää.

Uutuuksien lisäksi Tuorekset-tuoteperheeseen kuuluu myös kuusi muuta tuotetta: Tuorekset Lehtikaali-Kasviswok, Tuorekset Perhekasvikset, Tuorekset Aasia-kasvikset, Tuorekset Sienestäjän Pannuvihannes, Tuorekset Thai-kasvikset ja Tuorekset Välipalahedelmät.

Kokkaa helposti ilman hävikkiä

Tuorekset ovat valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kuorittuja käyttövalmiita kasviksia. Ne on pakattu ainutlaatuiseen, kuluttajilla testattuun muovipakkaukseen, jonka tehtävä on suojata tuotetta. Tukevassa muovirasiassa on kasvien soluhengitys huomioiden valmistettu hengittävä kalvo, joka säilyttää kasvikset herkullisen tuoreina ja rapsakoina sekä vähentää hävikkiä.

– Kukkakaali- ja parsakaalimuru ovat tuotteita, joiden valmistuksessa pystytään hyödyntämään lähes koko vihannes, koska mukaan pilkotaan myös ravinnerikas varsiosa. Näin saamme hyödynnettyä kaaleista mahdollisimman paljon, ja vain pieni osa menee hävikkiin.

Tuotannossa syntyvän leikkuuhävikin Salico Oy hyödyntää tehokkaasti. Se ohjataan biokaasun tuotantoon, jolla pystytään kattamaan kuudennes tehtaan energiatarpeesta.

Pakkausuudistus tehtiin kuluttajien toiveiden mukaan

Kaikki Tuorekset-tuoteperheen yhdeksän tuotetta on nyt pakattu uudistettuihin pakkauksiin. Pakkausuudistus tehtiin syksyllä 2020 toteutetun kuluttajatutkimuksen* perusteella, ja siinä on huomioitu kuluttajien toivomat asiat, kuten tuotteen näkyminen pakkauksen läpi, tuotteen käyttövalmius ja sen sisältämät raaka-aineet sekä valmistusaika.

– Kyselyyn vastanneet kuluttajat toivoivat myös, että valmiiksi pilkotut vihannekset pakataan mahdollisimman ekologisesti. Pakkausvalinnassa on mietitty paljon muovin ekologisuutta materiaalina ja niissä käytetäänkin muovia, jonka kierrätysaste on aina vähintään 75 %. Pakkaus on myös täysin uudelleen kierrätettävä, ja sen voi lajitella muovinkeräykseen, Korpiaho sanoo.