Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy / Miira Ojanen
20:10 - 11.03.2021 / tv-sarjat / Findance
Urpo Lahtisen elämästä Hymyä!-sarja - mukana mm. Aku Hirviniemi ja Janne Kataja

Suomalaisesta lehtikeisarista Urpo Lahtisesta tehdään tv-sarja, joka sijoittuu villille ja estottomalle 1970-luvulle.

Hymyä!-sarjan pääosissa nähdään liuta Suomen eturivin näyttelijätähtiä, muun muassa Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Ilari Johansson ja Elsa Saisio. Uutuussarjan kuvaukset ovat alkaneet Tampereen Mustavuorella ja ne jatkuvat pitkälle kevääseen eri kuvauslokaatioissa Pirkanmaalla. Sarja saa ensi-iltansa C More -suoratoistopalvelussa ensi vuonna.

Hymyä! on vauhdikas ja värikäs, mutta myös vavahduttava tarina suomalaisesta lehtimiehestä Urpo Lahtisesta, josta kasvoi koko Suomen tuntema mediakeisari. Draamasarja kertoo fiktiivisesti Lahtisen ja hänen hilpeän ystäväpiirinsä valloituksista, niin bisneksessä kuin elämässä. Tarina sijoittuu 1970-luvulle, jolloin Lahtisen Lehtimiehet Oy eli loistokkainta aikaansa ja sen julkaiseman Hymy-lehden sivut täyttyivät toinen toistaan ihmeellisimmistä tarinoista seuraelämän ollessa vapaata ja estotonta. Lahtisen siviilielämä puolestaan kokee mullistuksen perheen hajotessa - hän on juuri muuttanut erilleen elämänsä suuresta rakkaudesta, Hymy-vaimosta, ja yrittää päästä sinuiksi uuden elämäntilanteensa kanssa.

Perhekuvioiden lisäksi sarjassa seurataan Hymy-lehden persoonallista toimittajakuntaa sekä Lahtisen vaikuttavaa ystäväpiiriä, johon kuuluivat aikansa tunnetuimmat julkkikset, kuten Ursula Rainio ja Monsieur Mosse. Liikekumppaneista mukana nähdään muun muassa Armi Ratia, Jörn Donner ja Kalevi Keihänen, joiden kanssa tuli perustettua ohimennen myös Tahkon laskettelukeskus.

Hymyä!-sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Ohjauksesta vastaa Jäppi Savolainen, kuvauksesta Teppo Högman ja pääkäsikirjoittajana toimii Outi Keskevaari.

"1970-luku oli ilmapiiriltään samaan aikaan naiivi ja röyhkeä, ja Hymy kuvasi aikaa täydellisesti. Lehti oli yhdistelmä napakkaa yhteiskuntakritiikkiä, häpeilemätöntä sosiaalipornoa ja lapsellista hassuttelua. Yksityisyydensuojaa ei tunnettu ja sen kokivat nahoissaan niin julkkikset kuin taviksetkin, eikä totuudellakaan ollut aina niin väliä, kun tavoitteena oli lehden levikin kasvattaminen", pääkäsikirjoittaja Outi Keskevaari kuvailee.

"Entisenä toimittajana on ollut kiehtovaa päästä sukeltamaan aikansa kuuluisimman lehden ja sen tekijöiden maailmaan."

Näyttävä näyttelijäkattaus

Hymyä!-sarjan rooleissa nähdään näyttävä kattaus Suomen eturivin näyttelijöitä. Aku Hirviniemi nähdään pääroolissa Urpo Lahtisena, Janne Kataja näyttelee julkkiskampaaja Monsieur Mossea, Ilari Johansson mediapersoona Veikko Ennalaa, Elsa Saisio ex-vaimo Hymy Lahtista, Pihla Maalismaa vuoden 1970 Miss Suomi Ursula Rainiota, ja Satu Silvo, Markku Pajala, Heikki Kinnunen ja Kalle Lamberg näyttelevät Hymyn toinen toistaan skuupinnälkäisempiä toimittajia. Sarjassa tulee vilahtamaan näyttelijöinä myös muita tunnettuja nimiä sekä lisäksi henkilöitä Lahtisen perhepiiristä.

"Urpo Lahtinen oli mies, joka oli tottunut saamaan kaiken mitä halusi. Mutta elikö hän sittenkään sellaisen elämän kuin olisi todella halunnut? Hymyn imperiumi kätkee taakseen niin vaikuttavia ihmiskohtaloita ja tarinoita, että tähän produktioon on ollut uskomattoman hienoa hypätä mukaan. Urpo Lahtisen karismaattiset saappaat ovat valtavat täytettäväksi ja juuri siksi tämä rooli on upea haaste", kertoo Lahtisen roolissa nähtävä Aku Hirviniemi.