Dr. Oetker
19:10 - 02.03.2021 / viihde / Findance
Dr. Oetker lanseeraa uusia LoVE it -vanukkaita: aitoa Bourbon-vaniljaa ja vegaanista suklaata

Monet suuremmissa kaupungeissa asuvat alle 40-vuotiaat suomalaiset ovat entistä terveystietoisempia ja yhteiskunnallisesti valveutuneempia kuluttajia. He suosivat terveellisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja ja tarkistavat tuotteiden ravintoainesisällön välttääkseen lisäaineita. Vegaanisuus on noussut ilmiöksi, ja kasvipohjaisten tuotteiden suosio on huimassa nousussa. HealthFocus Internationalin toteuttaman tutkimuksen mukaan maailmanlaajuisesti 65 prosenttia kuluttajista aikoo lisätä kasvipohjaisten tuotteiden käyttöä.

Vanukas ei ole vain lasten herkku. Moni aikuinenkin ostaa niitä itselleen etenkin jälkiruoaksi tai välipalaksi. Kaupoissa on monia aikuisille suunnattuja vaihtoehtoja, jotka on valmistettu terveellisimmistä ja luonnollisemmista raaka-aineista ja joissa on vähemmän sokeria. Dr. Oetkerin Suomessa tammikuussa 2020 teettämän tutkimuksen mukaan 67 prosenttia aikuisista ostaa vanukkaita itselleen ainakin joskus. Heistä neljännes herkuttelee vanukkailla kuukausittain. Hyvä maku ja terveellisempi koostumus saavat yhä useamman kokeilemaan myös vegaanisia vanukkaita.

Vegaanisuus on noussut isoksi ilmiöksi ja trendiksi niin Suomessa kuin maailmalla. Suomessa vegaanista elämäntapaa noudattavien määrä kasvaa jatkuvasti. Tänä vuonna jo 25 000 suomalaista ilmoitti osallistuvansa vegaanihaasteeseen eli jättävänsä eläintuotteet pois lautaselta tammikuun ajaksi. Dr. Oetkerin Suomessa 2020 teettämän tutkimuksen mukaan 74 prosenttia vanukkaita ostavista kuluttajista on kiinnostuneita kokeilemaan vegaanisia vanukkaita.

– Maitotuotteet korvaavien kasvipohjaisten tuotteiden kysyntä on lisääntynyt vauhdilla sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Kuluttajia motivoivat etenkin terveys ja henkilökohtainen hyvinvointi sekä ympäristö- ja vastuullisuusasiat. Moni kuluttaja on jo vaihtanut tai vaihtamassa maitotuotteet kokonaan kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin tai kokeilee niitä mieluusti. Kasvipohjaisia välipala- ja herkuttelutuotteita napataan ostoskoriin entistä kokeilunhaluisemmin. Maun lisäksi ekologisuus nousee esiin pääsyinä esimerkiksi vegaanivanukkaiden valintaan, Dr. Oetkerin jälkiruokien tuotepäällikkö Anna Hätälä kertoo.

Kevyt paahtaminen antaa mantelille pehmeän raikkaan maun

Kasvipohjaisista vanukkaista kiinnostuneet kuluttajat nautiskelevat tuotteita keskimääräistä useammassa käyttötilanteessa kaikkiin vanukkaita ostaviin verrattuna. Välipalaksi vegaanivanukkaita nauttii miltei 70 prosenttia kyselyyn vastanneista, iltapalaksi neljännes ja aamiaiseksi 15 prosenttia.

Kauppoihin saapuvat Dr. Oetkerin mantelipohjaiset vanukkaat tuovat kokonaan uuden vaihtoehdon kasvavaan kasvipohjaisten tuotteiden kysyntään. Vanukkaat yhdistävät kasvipohjaisuuden, täyteläisen koostumuksen ja herkullisen maun. Uudet vegaaniset vanukkaat ovat myös gluteenittomia.

– Uusien vanukkaiden mantelit on paahdettu kevyesti, jotta neutraali maku säilyy. Tämän jälkeen mantelit valmistetaan tahnaksi. Prosessin ansiosta maku on lähellä maitopohjaista vanukasta. Manteli antaa vanukkaille erinomaisen ja raikkaan maun, jättäen tilaa myös muille mauille. Ainutlaatuiset, vegaaniset vanukkaat sisältävät myös muita tarkkaan valittuja ainesosia, kuten aitoa Bourbon-vaniljaa ja vegaanista suklaata, kuvailee Hätälä.

Dr. Oetker tunnetaan perinteisistä, laadukkaista ja nautinnollisista vanukkaistaan sekä lapsille että aikuisille. Uusilla LoVE it -tuotteilla Dr. Oetker antaa perinteisille vanukkaille modernin muodon, joka vastaa ajan kysyntään vegaanisena vaihtoehtona.

LoVE it -vanukkaat saapuvat kauppojen hyllyille maaliskuussa 2021. Saatavilla on kaksi suosikkimakua, aito Bourbon-vanilja ja lempeä suklaa.