Kesä, joka ei tullut -näyttely
07:10 - 24.02.2021 / viihde / Findance
Helsinki maaliskuussa: Kesä, joka ei tullut -näyttelyssä muistellaan poikkeusajan peruttuja tapahtumia

Kesä, joka ei tullut -näyttely esittelee vuonna 2020 peruttujen tapahtumien julisteita, markkinointimateriaalia, merchandisea ja muita jälkiä. Ne ovat eräänlaisia aavemaisia pseudomuistoja toteutumattomista tapahtumista. Niistä sietämättömän monista, joiden poissaolon kautta poikkeuksellinen vuosi kiteytyy.

Näyttely on esillä Kaapelitehtaan Konttorin Mikrogalleriassa 5.–27.3.2021.

Näyttely on sekä kunnianosoitus että muistotilaisuus perutuille tapahtumille. Se havainnollistaa konkreettisesti, mitä kaikkea viime vuonna jäi kokematta. Samalla näyttäytyy tapahtumateollisuuden surkea kohtalo rajoitusten kourissa. Maaliskuu sopii osuvasti näyttelyn ajankohdaksi, koska juuri kevättalvella aletaan yleensä innolla odottaa seuraavaa kesää. Tällä hetkellä tulevien kesätapahtumien kohtalo on ajankohtaisesti veitsenterällä.

Näyttelyssä on luonnollisesti edustettuina vain pieni osa lukuisista korona-vuoden perutuista tapahtumista. Useimmista ei onneksi edes oltu ehditty valmistaa markkinointimateriaalia. Valtaosin esillä on musiikkitapahtumia, mutta edustettuna ovat myös esimerkiksi kuvataide ja esittävät taiteet. Tapahtumat ovat enimmäkseen pääkaupunkiseudulta.

Kesä, joka ei tullut -näyttely Kaapelitehtaan Konttorin Mikrogalleriassa 5.–27.3.2021. Sisäänkäynti Kaapelitehtaan porttikongista, Tallberginkatu 1. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kaapelitehtaan Konttori on avoinna ma-pe klo 8.30–18 ja la klo 11–18. Koronapandemian vuoksi tilaan pääsee kerrallaan rajoitettu määrä asiakkaita. Tilassa saa olla yhtä aikaa 6 henkilöä (henkilökunta mukaan lukien).

Näyttelyn on tuottanut Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen tapahtumayksikkö.