Pasi Tiitola / Tampereen Raitiotie Oy
05:10 - 20.02.2021 / viihde / Findance
Tampereen Ratikan seitsemäs vaunu saapuu lauantai-iltana - "Koeajot ovat sujuneet odotusten mukaisesti"

Tampereelle saadaan seitsemäs raitiovaunu myöhään lauantai-iltana 20.2. Vaunun purku raiteelle tehdään sunnuntaiaamuna.

Tampereella ovat käynnissä Ratikan koeajot, joissa testataan niin raitiotiejärjestelmää kuin uusia raitiovaunujakin. Lisäksi käynnissä ovat liikenteenohjaajien ja kuljettajien koulutusajot sekä koeajot testimatkustajien kanssa. Tampereen Ratikan toimijoiden toiveissa oli kylmä ja runsasluminen talvi, jotta sekä järjestelmän että vaunujen luotettavuus päästään testaamaan mahdollisimman tehokkaasti.

- Koeajot ovat sujuneet odotusten mukaisesti. Toiveemme kunnon talvesta ovat täyttyneet ja olemme päässeet sen myötä todentamaan esimerkiksi vaihteiden lämmitykset ja vaunujen toimivuuden. Olemme päässeet myös harjoittamaan radan ja pysäkkien kunnossapitoa ja hiomaan niihin liittyviä käytäntöjä yhdessä kaupungin kunnossapidon kanssa, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen selventää.

Tampereen Ratikan koeajoja suoritetaan pääsääntöisesti arkipäivisin noin klo 8 ja 16 välillä. Raitiotien kunnossapitotöitä tehdään ympäri vuorokauden. Yöllä tehdään töitä, jotka häiritsisivät päivällä liikennöintiä.

Koska Ratikka ja raitiotien kunnossapitokalusto ovat pysyvä osa Tampereen liikennettä, jokaisen kannattaa kerrata myös Ratikkakaupungin liikennesäännöt osoitteessa www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus. Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9. elokuuta.

Tampereen Ratikat valmistetaan Kajaanissa, Škoda Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalla.