Radio Nova
21:10 - 18.02.2021 / viihde / Findance
Radio Nova panostaa hiihtolomaliikenteeseen - Liikenteessä ja Yöradio -ohjelmat aktiivisina: Hiihtolomaspecial

Odotettu talvilomakausi on alkamassa ja suomalaiset lomailijat suosivat tänä vuonna niin pohjoisen rinnekohteita kuin lähialueidensa luonto- ja ulkoilukohteitakin. Liikenne teillä vilkastuu kolmena tulevana viikonloppuna jakautuen usealle eri päivälle.

Koska kotimaan lomaliikennettä on odotettavissa paljon, myös luotettavasta liikenneinformaatiostaan tunnettu Radio Nova on tänä vuonna entistä vahvemmin mukana hiihtolomaliikenteessä.

Perjantaisin ja sunnuntaisin lähetettävä Radio Nova Liikenteessä -ohjelma tehostaa liikenteen seurantaansa sekä tulevana 19.-21.2. että seuraavana viikonloppuna 26.-28.2.

Parhaimmillaan yli puolet kaupallisesta yökuuntelusta keräävä Radio Novan Yöradio vahvistaa kanavan liikenneroolia lauantain Hiihtolomaspecial -lähetyksillään lomien ajan. Normaalisti ammattiautoilijoille ja muille yötyöläisille arki-iltaisin lähetettävä ohjelma haluaa parantaa liikenneturvallisuutta tuomalla sekä viihdettä että tärkeää informaatiota myös ihmisille, jotka harvemmin ajavat pitkiä matkoja.

- Tulevina viikonloppuina autoissa istutaan tuntikaupalla esimerkiksi matkoilla mökeille. Huoltoasemilla piipahdetaan nopeasti koronarajoitukset huomioiden ja täpötäysiin autoihin on lastattu koko loman tarpeet, ruokia myöten. Lomaa vietetään tänä vuonna hieman eri lailla kuin ennen mutta yksi asia ei muutu: autoilu on aina mukavampaa hyvässä seurassa viihtyen, kuten radiota kuuntelemalla. Viihteen ohessa tiellä kulkijat saavat arvokasta ja ajantasaista tietoa esimerkiksi ruuhkista, toteaa Radio Novan kanavapäällikkö Niina Jokiaho.

Radio Nova seuraa kaikissa lähetyksissään liikennettä reaaliaikaisesti liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin ylläpitämän Liikennetilanne-palvelun avulla ja välittää onnettomuus- ja ruuhkatiedot kuuntelijoille ympäri Suomen nopeasti ja luotettavasti. Palvelun laaja hyödyntäminen Radio Novan lähetyksissä perustuu Fintrafficin ja Radio Novan omistajan, Bauer Media Oy:n tuoreeseen yhteistyösopimukseen, jonka avulla liikennetiedon jakelua ja seurantaa kehitetään jatkossa entistä kattavammaksi. Kyse on merkittävästä etapista liikenneturvallisuuden puolesta.

- Tavoitteemme on, että tuottamamme liikennetieto tavoittaisi ihmisiä luontevissa paikoissa heidän arjessaan. Yhteistyö Bauer Median kanssa on tästä erittäin osuva esimerkki. On hienoa, että olemme saaneet Radio Novan kautta liikennetiedolle lisää hyödyntäjiä, toteaa Fintrafficin ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala.

Myös kuuntelijoilla on iso rooli Radio Novan liikenteen seurannassa. Studioon tulee päivittäin satoja puheluita ja viestejä, joiden tiedot täydentävät viranomaistietoja ja auttavat muita autoilijoita ajamaan turvallisesti.

- Luotettavuus, nopeus ja tieto ovat lähetyksissämme tärkeitä ja yhtä tärkeää on myös lähetysten parissa viihtyminen. Radio Novalla paras sekoitus musiikkia, infoa ja juontajat pitävät huolen siitä, että hiihtolomat vietetään tänä vuonna turvallisesti ja rentouttavasti, Jokiaho summaa.

Tänä vuonna kymmenvuotisjuhliaan viettävä Radio Nova Liikenteessä -ohjelma kuullaan aina perjantaisin kello 15 ja sunnuntaisin kello 16. Hiihtolomalähetyksiä juontavat Joanna Kuvaja, Antti Haajanen ja Jussi Halli. Mukana on myös tunnettuja Rinnereporttereita Kalle Palanderista Nanna Karalahteen.

Kuusituntiset Radio Novan Yöradion Hiihtolomaspecialit pyörivät kanavalla lauantaina 20. ja 27.2. kello 16, studiossa Pertti ja Lauri Salovaara. Yöradion Hiihtolomaspecialit toteutetaan yhteistyössä Mercedes Benzin kanssa.